Vaterpolisti Radničkog poraženi su od Crvene zvezde - iKragujevac


Sport

Vaterpolisti Radničkog poraženi su od Crvene zvezde, rezultatom 8:5, u 11. kolu regionalne Triglav lige. Zbog velike važnosti utakmice, timovi su igrali veoma čvrsto, pa je velika borba vođena sve do poslednje četvrtine u koju su timovi ušli izjednačeni.

Domaći su poveli već u prvom napadu, preko novajlije Romana Pilipenka, koji je tako na sjajan način debitovao u novom timu, ali su do kraja prve četvrtine Beograđani preokrenuli golovima Dragana Draškovića i Ivana Rackova.

Kragujevčani su do velikog odmora uspeli da izjednače, golovima Marka Martinića i Radeta Joksimovića, a sredinom treće četvrtine i da preokrenu, novim pogotkom Martinića. Međutim, njihova radost nije dugo trajala, jer je odmah zatim Rackov iskoristio nesmotrenost protivničke odbrane, a Branko Petković ponovo doveo Zvezdu u vođstvo, 34 sekundi pre ulaska u poslednju deonicu. Martinić se pobrinuo za egal pred odlučujući period – 5:5.

Ipak, „crveno-beli“ su u završnici meča postigli tri gola i došli do važnih bodova.

Najefikasniji u domaćem timu bio je Marko Martinić sa tri pogotka, koliko je dao i Ivan Rackov na drugoj strani.

Pre početka susreta, najmlađi igrač omladinske škole Radničkog, Zdravko Mijailović, uručio je u ime kluba plaketu treneru Radničkog, Urošu Stevanoviću, koji je kao prvi pomoćnik selektora Dejana Savića, osvojio zlatnu medalju sa reprezentacijom Srbije na nedavno završenom Evropskom prvenstvu u Beogradu. Publika je velikim ovacijama pozdravila i selektora muške reprezentacije Srbije, Dejana Savića i šefa stručnog štaba ženskog nacionalnog tima, Vladimira Bajkovića koji su prisustvovali utakmici.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu