Održano regionalno školsko prvenstvo u plivanju - iKragujevac


Sport

Regionalno školsko prvenstvo u plivanju održano je danas u Kragujevcu. Na takmičenju koje je bilo kvalifikaciono za repupličko prvenstvo nastupili su plivači iz gotovo svih kragujevačkih srednjih i osnovnih škola.

Kragujevački mladi plivači imaju kao malo ko u državi optimalno dobre uslove za treninge i takmičenja. Sve to uticalo je da se sve veći broj najmlađih upisuje u škole plivanja ovdašnjih klubova, ili da ovaj veoma zdrav sport počnu da treniraju u svojim školama.

Njihovi sportski učitelji hvale njihovu istrajnost, ali i čine dodatne napore da privuku nove clanove. Regionalno prvenstvo pokazalo je da se dobar rad polako isplaćuje. Osim masovnosti, ovo takmičenje propratili su i dobri rezultati.

Najveći broj učesnika bili su učenici ovdašnjih osnovnih škola. Plivanjem se ne bave dugo, ali im je želja da u tom sportu ostanu i ostvare rezultate.

Svoje umeće na kragujevačkom plivalištu su pokazali i oni koji se ovim sportom mnogo ozbiljnije i duže bave, a već za sobom imaju i medalje sa državnog prvenstva.

Regionalno prvenstvo u Kragujevcu dalo je učesnike republičkog, a ujedno i državnog prvenstva koje će naredne godine biti održano u Beogradu.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu