EKSKLUZIVNO: Gradski stadion dobija reflektore - iKragujevac


Sport

U loklanoj samoupravi ističu da je jedan od ciljeva da se poboljaša stanje sportskih objekata u gradu, a politika grada je i da se deo sredstava za sport ulaže i u sportsku infrastrukturu, ne samo u klubove.

Reflektori na gradskom stadionu "Čika Dača" pominjani su još pre tri godine ali do realizacije sve do sada nije došlo. Fudbalski savez Srbije je obezbedio reflektore, dok je zadatak grada bio da pripremi uslove odnosno postavi stubove za rasvetu.

Aktuelna gradska vlast je izdvojila novac za ovaj projekat, jedino što će se na realizaciju projekta još malo čekati zbog zakonskih procedura.

Osim ovog u planu je još projekata poput trim staze u Šumaricama i laserskih meta u streljani. Uz pomoć donatora grad je obezbedio novac za ove projekte, ali zakonske procedure će odložiti za još neko vreme njihovu realizaciju.

Ugradnja laserskih meta za streljanu bi omogućila bolje uslove za pripremu strelaca koji beleže odlične rezultate, a trim staza u Šumaricama će biti dužine dva kilometra.

Jedan od najbližih realizaciji je projekat rekonstrukcije košarkaškog terena u Velikom parku za šta su sredstva prikupljena uz pomoć sponzora.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu