Gradonačelnik Nikolić organizovao prijem za najbolju kragujevačku košarkašicu - iKragujevac


Sport

Gradonačelnik Radomir Nikolić sa saradnicima organizovao je danas prijem za najbolju kragujevačku košarkašicu Jelenu Milovanović, koja je osvojila istorijsku zlatnu medalju sa reprezentacijom Srbije na Evropskom prvenstvu koje je nedavno održano u Budimpešti. Srbija je u finalu savladala reprezentaciju Francuske i slavila rezultatom 76:68, a ujedno i obezbedila učešće na Olimpijskim igrama 2016.godine.

Milovanovićeva, koja je bila među najstandardnijim srpskim igračicima, prosečno je na parketu provodila 25,3 minuta i postizala 12,3 poena, uz 3,7 skokova a bila je i treći strelac Srbije sa 123 poena na nedavno zavšenom Evropskom prvenstvu.

"Posle desetak dana od završetka prvenstva vratila sam se u realnost, uživam sama sa sobom jer nema tolike medijske pažnje kao prva dva dana u Beogradu. Sada uživam u svom miru sa zlatnom medaljom i krunom na glavi", rekla je Jelena Milovanović zahvaljujući se na prijemu koji je gradonačelnik Radomir Nikolić upriličio za nju.

Jelena je dodala i da je na Evropskom prvenstvu bilo teško i da joj je zato drago što je baš ova generacija uspela da napravi istorijski uspeh za čitav košarkaški tim i čitavu naciju. "Nadam se da će od ovog trenutuka sve bolje i bolje biti u ženskoj košarci u Srbiji", rekla je Milovanovićeva, koja igra na poziciji krilnog centra, a u protekloj sezoni nastupala je za ruski Dinamo Kursk a sada čeka novi angažman.

"Jelena nas je sve učinila ponosnima, naterala i suze na oči i osmeh na lice, i to je ono što mi posmatrači, gledaoci, očekujemo od naših sportista. Za nas Srbe je sve to nekako prirodno, radujemo se zlatnim medaljama ali u isto vreme nam je to i normalna stvar jer negde, u našoj podsvesti, stoji taj osećaj da nam je to potpuno normalno", rekao je gradonačelnik Kragujevca, Radomir Nikolić.

On je izrazio zadovoljstvo što u ženskoj košarkašoj reprezentaciji imamo Kragujevčanku Jelenu Milovanović, kao i to što u muškoj fudbalskoj reprezentaciji imamo našeg Stefana Ilića, koji se sa Novog Zelanda vratio sa zlatnom medaljom. Njega su, kako je naglasio Nikolić, pripreme na Zlatiboru sprečile da danas bude sa Jelenom na prijemu.

"Drago nam je da su Kragujevčani, doprineli ovim sjajnim rezultatima i da mladi našeg grada imaju na koga da se ugledaju", rekao je gradonačelnik Nikolić i najavio rekonstrukciju košarkašog igrališta u Velikom parku. On je rekao da je pronođen sponzor koji će to finansirati, a da će troškovi grada biti minimalni.

"U toku je izrada projekta i očekujemo da ove sezone, ovog leta, krene da se igra košarka na tom terenu", rekao je gradonačelnik Nikolić i pozvao Jelenu Milovanović i našeg proslavljenog košarkaša Nikolu Lončara, koji je prisustvovao prijemu, da kada igralište bude rekonstruisano oni zvanično označe početak njegovog rada.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu