Nemački Bajern spašava kragujevački Radnički - iKragujevac


Sport

Čuveni Bajern iz Minhena mogao bi da pomogne kragujevačkom Radničkom. Naime, ukoliko se ostvari priča da Filip Kostić iz Štutgarta pređe u Bajern, na račun fudbalskog kluba Radnički slila bi se lepa svota novca.

Radnički iz Kragujevca je u problemima do guše, čak je i vanredna skupština odlagana dva puta, račun kluba je blokiran, klub duguje ogromne svote novca državi, ali i igračima...

Grad nije u mogućnosti da uplati novac ovom fudbalskom klubu jer postoji blokada Poreske uprave za neplaćene poreze i doprinose iz 2010. i 2011. godine, što dodatno pogoršava stvari u pregovorima sa privrednim subjektima koji bi mogli da preuzmu najslavniji klub iz srca Šumadije.

Klub nije daleko od toga da doživi sudbinu jedne Parme koja je izbačena u amaterski stepen takmičenja u Italiji, ali Kragujevčani vide spas.

Prof. Dr Petar Veselinović, inače profesor na Ekonomskom fakultetu u Kragujevcu i član Uprave Radničkog istakao je da postoji način da se deblokira račun.

"Taj dug iznosi oko 73 miliona dinara, s tim što je kamata skoro ista koliko i glavnica. Međutim, može da se dogodi da deblokiramo račun, ukoliko se ostvare priče da Filip Kostić iz Štutgarta prelazi u Bajern ili Romu.

To bi, kako procenjujemo, bilo dovoljno da deblokiramo račun i konkurišemo kod Skupštine grada za dodelu sredstava.", rekao je Veselinović.

Radnički je već dosta profitirao od prodaje Filipa Kostića od strane Groningena Štutgartu. Kragujevčani su dobili deo od pola miliona evra koliko im je određeno transferom (312 hiljada evra su primili odmah, slede još tri uplate do 2017. godine), a imajući u vidu sjajne igre reprezentativca Srbije u Štutgartu i činjenici da ga je prema našim saznanjima tražio i slavni Bajern, cena mu je dosta porasla i Radnički bi mogao ponovo da profitira zahvaljujući njemu i da na taj način izmiri deo svojih obaveza čime bi račun bio deblokiran.

izvor/foto: sportske.net

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu