Četiri internacionalne medalje za Badminton klub "Ravens KG" - iKragujevac


Sport

Od 19. do 21. juna 2015. u Novom Sadu je održan treći badminton SERBIAN YOUTH INTERNATIONAL NOVI SAD 2015 koji je okupio učesnike iz čak 16 zemalja sa evropskog, azijskog i afričkog kontinenta.

U konkurenciji 167 takmičara, kragujevački klub je nastupio sa 5 takmičara: Anja Velemir, Jana Nedeljković, Aleksandar Jovičić, Igor Jovanović i Vasilije Stević

U veoma jakoj konkurenciji, osvojeno je 4 medalje - po jedna zlatna i srebrna i dve bronzane.

Najsjajniju, zlatnu medalju i titulu Pobednika u konkurenciji "Ženski dubl" juniorki do 17godina je osvojila Anja Velemir igrajući sa Marijom Sudimac iz kruševačkih Zmajeva.
Trofej je osvojen nakon izgubljenog prvog seta i izuzetne borbe i timske igre u nastavku finalnog meča protiv Slovakinja A.Perunska/L.Vojtekova uz konačni rezultat 2:1 (19-21, 21-8, 21-14).

Veoma blizu da još jedan trofej donese u Kragujevac je bio i sjajni Aleksandar Jovičić u konkurenciji 26 dečaka do 11 godina starosti.
Nakon pobede u teškom 1/2 finalnom meču protiv Slovaka Simeon Suchý-a sa 2-1 (18-21, 21-16, 21-19), Aleksandar je dobro otvorio finale protiv Viktora Petrovića iz Kruševca i osvojio prvi set sa 21-17. Ipak, izgleda da je epitet favorita i prvog nosioca u ovoj konkurenciji bilo veliki teret, pa je na kraju nakon drame u trećem setu ipak slavio Viktor sa 2-1 u setovima uz konačni rezultat od (17-21, 21-18, 23-21).

U konkurenciji ženskih singlova, Anja Velemir je osvojila još 2 bronzane medalje nakon poraza u polufinalnim mečevima.

U konkurenciji devojčica do 17 godina, uspešnija je bila Andrijana Stanković iz Kruševca, a u konkurenciji do 15 godina Inga Sadaić iz Hrvatske.

Igor Jovanović i Jana Nedeljković su takođe odigrali najbolje mečeve do sada u svojoj karijeri, što ih je dovelo na samo korak od medalja u pojedinačnim konkurencijama dečaka do 11 godina i devojčica do 13 godina.

Jana je nakon 3 pobede položila oružje protiv četvrtog nosioca Barbare Janičić iz Hrvatske, a Igor je dostojno namučio Slovaka Simeon Suchý-a kako bi izborio plasman u polufinale protiv Aleksandra Jovičića.

Nakon tri dana veoma napornog tamičenja, moramo biti zadovoljni krajnjim uspesima, mada smo se nadali da možemo osvojiti još 2 medalje - rekli su iz kluba.

Tradicionalno međunarodno takmičenje Serbian Youth International Novi Sad 2015 je svrstano u red najmasovnijih i najkvalitetnijih internacionalnih turnira za mlađe uzrasne kategorije, koji se nalaze u zvaničnom kalendaru Evropske badminton konfederacije, a Badminton Savez Srbije ga je veoma uspešno organizovao pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, Grada Novog Sada, Muzeja grada Novog Sada i Turističke organizacije Novog Sada.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu