Besplatna škola odbojke uskoro u Kragujevcu - iKragujevac


Sport

Marko Maksimović, nekadašnji kapiten Radničkog i poznati kragujevački odbojkaš, odlučio je da orgaanizuje besplatnu školu odbojke za devojčice i dečake, u različitim delovima grada na otvorenim terenima.

Početkom godine Maksimović se vratio da pomogne svom matičnom klubu koji se našao u teškoj finansijskoj situaciji i na ivici ispadanja u niži rang. Uspeo je sa Radničkim da izbori opstanak i tako se na lep način oprosti od crvenog dresa.

Po završteku igrače karijere, u cilju popularizacije odbojke među omladinom, kako bi se naša deca sklonila sa ulica, odvikla od loših navika i okrenula se sportu i zdravom načinu života, odlučio je da pokrene novu misiju.

Tragična je činjenica da u mlađim kategorijama OK "Radnički" ima samo 9 dečaka iz Kragujevca, što dovoljno govori koliko je malo interesovanje malih Kragujevčana za ovaj izuzetan sport.

Uzimajući u obzir tešku finansijsku situaciju naših sugrađana, odlučeno je da ova škola odbojke bude besplatna za svu zainteresovanu decu do 15 godina starosti. Treninzi bi se održavali svakog vikenda na otvorenim terenima u Centralnoj radionici, na Aerodromu i u Bresnici.

Ova škola će funkcionisati u okviru Odbojkaškog kluba "Radnički" i sa decom će raditi profesori fizičkog vaspitanja, istaknuti treneri i igrači šampionske generacije Radničkog.

Detaljnije informacije se mogu dobiti na telefon: 061 221-61-44

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu