Radnički 1923: "Pomozite, preti nam gašenje!" - iKragujevac


Sport

Fudbalski klub Radnički 1923 iz Kragujevca uputio je otvoreno pismo gradonačelniku i gradskom veću u kojem je još jednom apelovao da se klub nalazi pred gašenjem i da je pomoć Grada neophodna da bi se sprečio najgori scenario.

"U okviru priprema za Vanrednu sednicu Skupštine FK Radnički 1923 koja će se održati 19.06.2015. godine, molimo Vas da se, kao jedan od osnivača i subjekta koji je imao monitoring nad Klubom, izjasnite o njegovom daljem funkcionisanju, odnosno budućem statusu.

FK Radnički 1923 je osnovan pre 92 godine i u svojoj dugoj istoriji imao je brojne uspone i padove. Zbog unutrašnjih slabosti, grešaka u vođenju a, pre svega, zbog institucionalnih i materijalnih uslova u kojima funkcionišu sportski klubovi u Srbiji, FK Radnički 1923 se trenutno nalazi u veoma teškoj finansijskoj, organizacionoj i kadrovskoj situaciji. Klubu preti gašenje.

S obzirom da je jedan deo Upravnog odbora u ostavci i da postoji kriza u rukovođenju Klubom, molimo Vas da, iz svog domena, učinite sve kako FK Radnički 1923 ne bi doživeo sudbinu koju niko u Kragujevcu i Srbiji ne želi" - navodi se u pismu FK Radnički 1923.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu