Kragujevac domaćin finala Kupa Srbije u rukometu za žene - iKragujevac


Sport

Kragujevac je ovog vikenda domaćin finala Kupa Srbije u rukometu. Tim povodom u Svečanom salonu zgrade grada pomoćnik gradonačelnika za sport Nikola Urošević priredio je prijem za predstavnike Rukometnog saveza Srbije, takmičarske komisije i predstavnike klubova učesnika finala-Naisa iz Niša, Knjaz Miloša iz Aranđelovca, Jagodine iz Jagodine i Radničkog iz Kragujevca. 

Pozdravljajući goste Nikola Urošević pomoćnik gradonačelnika za sport rekao je da iako je ekonomska situacija teška grad Kragujevac prepoznaje prioritete i zato je odlučio da pomogne RK Radnički u organizaciji ovakvog takmičenja, jer se tako nešto ne odbija. On je poželeo puno uspeha svim ekipama i istakao da želi rukometnom klubu ''Radnički'' da prvi put u svojoj istoriji ove godine osvoji duplu krunu. ''Nadam se da će polufinalne utakmice ali i samo finale proteći u najbojem redu, u fer atmosferi, bez povreda a mi se kao grad trudimo da se kao organizator predstavimo u najboljem svetlu'', rekao je Urošević.

Predsednik takmičarske komisije Rukometnog Saveza Srbije Fabijan Marton izrazio je zahvalnost lokalnoj samoupravi i ŽRK ''Radnički'' što u ovim teškim vremenima i za zemlju pa tako i sport su prihvatili da budu domaćini Finalnog kupa 2015.godine za žene u rukometu. ''Ovo je drugi put da je grad Kragujevac domaćin finalnog turnira Kupa Srbije i do sada nije bilo nikakvih problema oko organizacije pa se nadam da će i ovoga puta biti tako. Neka najbolja ekipa pobedi'', rekao je Marton. Očekivanje u fer i korektno nadmetanje na terenu hale ''Jezero'' izrazio je i predsednik ŽRK ''Radnički'' Goran Stanišić koji se zahvalio lokalnoj samoupravi koja je omogućila organizaciju takmičenja u Kragujevcu.

Sve utkamice igraju se danas i sutra u hali ''Jezero''. Danas će od 16:30h snage odmeriti ženske rukometne ekipe Jagodine i Knjaz Miloša dok se od 19:00 sati sastaju Radnički iz Kragujevca i Naisa iz Niša. Pobedničke ekipe dva polufinala sastaće se sutra od 18 časova u finalnoj utakmici Kupa Srbije u rukometu za žene uz direktan prenos na RTS.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu