Nema više nade, Radnički ispao iz Superlige - iKragujevac


Sport

Fudbaleri Radničkog izgubili su od Mladosti iz Lučana rezultatom 3:2 (1:1), čime su se Kragujevčani definitivno oprostili od Jelen Superlige.

Na tri kola pre kraja Radnički 1923 ima svega15 osvojenih bodova, jedanaest manje od Donjeg Srema koji bi igrao baraž za opstanak, a u opticaju je još devet bodova što znači da uz Kragujevčane više nije ni matematika.

Činilo se da će Lučanci lako odneti čitav plen sa „Čika Dače”. Posebno posle 20. minuta, kad je Trifunović skrivio jedanaesterac, a Frajdej je bio siguran egzekutor sa bele tačke. Samo sedam minuta kasnije drugi jedanaesterac za goste, Ovoga puta Vidović je oborio Radina, skrivio je penal i dobio crveni karton. Ali, Frajdej drugi put nije pogodio, šutirao je visoko preko gola.

U 33. minutu treći jedanaesterac na meču, prvi za Kragujevčane, Pešić je u svom kaznenom prostoru igrao rukom, a Nikola Kovačević je doneo izjednačenje.

Ipak, gosti su iskoristili rano stečenu brojčanu prednost. U 67. minutu Lučanci su izveli lepu akciju, po desnoj strani je prošao Saša Jovanović, a ovaj je odlično uposlio prezimenjaka Lazara, koji je iz neposredne blizine doneo vođstvo Mladosti.

Pobedu gostujućeg tima, koji je na ovaj način gotovo sigurno obezbedio opstanak, potvrdio je u 85. minutu Živadinović. Do kraja meča, domaći su ublažili poraz golom Jovića u poslednjim trenucima susreta.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu