KMF "Mašinac" je deo srpske futsalske elite - iKragujevac


Sport

Jučerašnji datum krupnim slovima krasiće stranice istorije Kluba malog fudbala Mašinac. Nedelja, 5. april 2015. godine, ostaće zapamćena kao dan kada su “mašinci” postali deo elitne priče srpskog futsala.

Na ovaj istorijski trenutak čekalo se pet godina, skoro koliko i postoji jedan od najmlađih kragujevačkih sportskih kolektiva. Godine 2009. koja je označena kao prva takmičarska, Mašinac je iz Regionalne lige odmah došao među drugoligaše i tu se zadržao do juče. Iz godine u godinu Kragujevčani su hrlili ka vrhu, ambicije su bile prvoligaške, ali epilog je uvek bio isti, sa negativnih ishodom. Posebno bolna bila je prošla sezona, svima je poznato i zbog čega. Ali, njoj sada i nije mesto ovde.

Ovoga puta nećemo ni o samim dešavanjima na sinoćnoj utakmici. Reći ćemo samo da je rival bila ekipa Užice Krčagova i da je na semaforu na kraju pisalo 7:1. Ovom prilikom osvrnućemo se na momke kojima pripadaju sve zasluge za postignuti uspeh. A imajući u vidu uslove u kojima su trenirali, radili i borili se za ovaj divni trenutak, bez ikakve nadoknade i bilo čije pomoći, kako Grada Kragujevca, tako i fakulteta čije ime nose i za čiji grb se bore, to zaslužuju sa punim pravom.

Najbolju odbranu u ligi sa najmanje primljenih golova predvodio je Vladimir Milićević. Popularni Ćilim blistao je na golu i pored velikih problema sa povredama koje su ga pratile tokom cele sezone. Veliku podršku imao je od svojih kolega Nikole Antića, Luke Đorovića i Nestora Nestorovića, koji su strpljivo čekali svoju šansu koristivši svaki minut ukazane prilike.

Odbrambeni bedem ispred “jedinice” Mašinca bio je mnogo puta nepremostiva prepreka za protivničke napade. Uz kapitenski deo posla, Ivan Milovanović predvodio je poslednju liniju “mašinaca”, a iskustvo Marka Gavrilovića i Milana Popovića, kao i veliki talenat i želja za dokazivanjem Nemanje Isailovića, ovaj deo tima činili su nesavladivim.

Mališa Cvetković bio je junak nekoliko izuzetno važnih pobeda, a ogroman doprinos dale su njegove mlađe kolege kojima sasvim zasluženo pripada mesto u šampionskoj generaciji. Nemanja Aničić, Miloš Aksentijević i Srđan Kovačević sigurno predstavljaju budućnost ovog kluba, a prepoznatljiva “trojka” u sastavu Jovan Brdar, Milan Pajić, Filip Matović potvrdila je svojim potezima, golovima i egzibicijama da se bez njih ne može.

Među onima koji su učestvovali u ostvarenju istorijskog uspeha su i dvojica momaka iz stare garde. Iako bez prevelike minutaže, samo prisustvo Željka Mijatovića i Željka Vesovića davalo je pozitivan impuls “mašincima” ka konačnoj pobedi.

Do početka takmičenja u najvišem rangu ima nekoliko meseci, a nakon skromne proslave ulaska u Prvu ligu, “mašinci” se polako okreću ka novim izazovima. Da bi potvrdili svoj renome dosta toga valja učiniti i spremno ući u nove bitke, a o konkretnim potezima onda kada za njih dođe vreme.

kmfmasinac.rs

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu