Stefanović 0,7 krugova do finala u Dortmundu! - iKragujevac


Sport

Milutin Stefanović reprezentativac „Čika Mate“ iz Kragujevca zauzeo je 11. mesto u konkurenciji 101 strelca poslednjeg, četvrtog, dana ISAS turnira u Dortmundu u gađanju vazdušnom puškom sa 622,6 krugova i do finala, koje je vredelo 623,3 kruga nedostajalo mu je sedam desetinki kruga!

 Drugi srpski predstavnik Nemanja Mirosavljev plasirao se na 65. mestio sa 610,3 kruga.

U ženskoj konkurenciji ovim oružjem, Andrea Arsović, olimpijka Partizana zauzela je 18. mesto sa 413,6 krugova. Finale je vredelo 415 krugova. Ivana Maksimović je u konkurenciji 107 takmičarki osvojila 44. mesto sa 410,5 krugova.

- Reprezentacija ostaje u Dortmundu do srede i treniraće na zatvorenom malokalibarskom strelištu - kaže Srećko Pejović sportski direktor SS Srbije.- Ovaj veoma jak turnir nam je poslužio kao dobra proba za Svetski kup u Čangvonu u Koreji od 8. do 16. aprila, gde se prvi put ove godine vade olimpijske vize. Očekivali smo bolje rezultate kod žena vazdušnom puškom, tako da će morati malo da zapnu i doteraju formu za Čangvon. Čestitke Zorani Arunović, koja je osvojila zlato vazdušnim i bronzu MK pištoljem i Bobani Veličković koja je bila druga MK i treća vazdušnim pištoljem...

Dragan Donević, trener reprezentacije je naglasio:
- Konkurencija je u Dormtundu bila je, u skoro svim disciplinama, jača nego na svetskim kupovima i to je bilo dobro da vidimo gde smo i da popravimo ono što nije valjalo. Došli samo sa ciljem da treniramo MK oružjem, da uhvatimo priključak sa strelcima iz toplijih krajeva koji imaju mngo dužu sezonu i da u Čangvon odemo sprmeni, tako da ćemo naredne dane maksimalno iskoristiti.

Vazdušnom puškom za muškarce titulu je odneo Aleksander Šmirl iz Austrije sa 209,1 krug ispred Lazara Lugineca (Rusija) sa 205,7 i Oleha Catkova (Ukrajina) sa 184,7 krugova. Pre finala najbolji je bio Italijan Kampriani sa 627,8 krugova.

Kod žena, prva dva mesta pripala su takmičarkama iz Irana Elaneh Ahmadi 207,4 i Naimeh Hedmati 207, dok je treća Ramona Gišler (Nemačka) sa 185,1 krug. Posle osnovnog dela najpreciznija je bila Polina Horoševa (Rusija) sa 418,5 krugova. 

Srpski strelci su ukupno osvojili četiri medalje, zlato, srebro i dve bronze. Arunovićeva se okitila zlatom, a Veličkovićeva bronzom u gađanju vazdušnim pištoljem drugog dana takmičenja, dok je trećeg dana Veličkovićeva bila druga, a Arunovićeva treća MK pištoljem. 

dobrevesti.rs

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu