"Mašinci" na plus devet - iKragujevac


Sport

Mašinac je upisao još jednu pobedu i sa nova tri boda uvećao prednost na devet poena u odnosu na najbliže konkurente. U derbi susretu 13. kola Druge lige Zapad u Raškoj istoimeni domaćin pretrpeo je poraz od lidera iz Kragujevca – 4:2.

Iako Raščani nisu u zadovoljavajućoj formi, očekivao se težak i neizvestan susret, imajući u vidu kakav su epilog imali prethodni okršaji ova dva rivala. Ipak, ispostavilo se na kraju da su Kragujevčani ovoga puta imali daleko lakši posao u odnosu na prošlogodišnje, kao i ovosezonski koji je pripao ekipi Raške.

Da će bodovi otići za Kragujevac moglo se naslutiti već u četvrtom minutu kada je Brdar krunisao sjajnu akciju sa Cvetkovićem i doveo svoj tim u vođstvo. Sredinom prvog poluvremena “mašinci” su duplirali prednost, a egzekutor je bio Matović nakon uigrane akcije iz kornera. Ipak, dva minta pre odlaska na odmor Jovanović vraća neizvesnost i na asistenciju Borovića matira golmana Milićevića.

U 23. minutu viđena je sigurno najlepša akcija u derbiju, a u listu strelaca upisuje se Popović omogućivši svojim drugarima lakši nastavak meča. Potvrda trijumfa stigla je u 30. minutu kada je Matović nakon odličnog solo prodora prevario Cvetića i po drugi put zatrežao njegovu mrežu. Do kraja susreta domaći su uspeli samo da ublaže poraz, a zasluge su pripisane Saviću koji je iskoristio odbijenu loptu nakon šuta Mutavdžića.

Obaveze u šampionatu nastavljaju se sledećeg vikenda kada će puleni Marka Gavrilovića ugostiti ekipu Partenona iz Smederevske Palanke. Međutim, pre toga sledi još jedan izuzetno važan dvoboj. U okviru prvog kola Kupa Srbije vodeći tim drugoligaškog Zapada ugostiće prvoligaški sastav Novog Pazara. To će sigurno biti veliki izazov za celokpuni tim Mašinca pošto će biti u prilici da u jednoj zvaničnoj utakmici odmeri snage za članom srpske elite. Ovaj duel na programu je u sredu od 20 sati i 30 minuta u sali Druge kragujevačke gimnazije.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu