Odbojkaši Radničkog pobedili Ribnicu - iKragujevac


Sport

Odbojkaši Radničkog zabeležili važnu pobedu protiv Ribnice u meču 17. kola Superlige Srbije.

U utakmici koja se odigrala sinoć kragujevačka ekipa je pokazala veliku želju da se domogne pobede koja bi joj omogućila opstanak bez baraža u Superligi Srbije.

Odlično vođeni od strane svog trenera kragujevčani su uspeli da savladaju ekipu Ribnice rezultatom 3:2 i tako odnosu velika tri boda sa teškog gostovanja.

U veoma neizvesnoj utakmici koja je po kvalitetu prikazanog podsećala na mečeve koji dolikuju finalu, ekipa Radničkog je pokazala veću stabilnost i sigurnost u ugri od svog protivnika.

Utamkmica nije najbolje počela za Radnički, tako da se prvi set završava u korist Ribnice 25:19. U drugom setu Radnčki je zaigrao dosta bolje i uspeva da poravnja rezultat na 1:1 u setovima , dobivši drugi set rezultatom 25:21. Treći set prikazao je borbu dostojnu jednog finalnog meča, u veoma neizvesnom setu igralo se na razliku, igrači Ribnice nošeni podrškom svojih navijača osvajaju treći set rezulatatom 30:28 za vodjstvo od 2:1 u setovima. Posle neizvesnog i uzbudljivog seta koji je izgubila, ekipa Radničkog nije poklekla već je u četvrtom setu pružila maksimalno dobru igru i osvojila ga rezultatom 25:17 za 2:2 u setovima. Peti odlučujući set doneo je žestoku bobu, prštalo je na sve strane, opet se kao i u trećem setu igralo na razliku  ali ovoga put set se završava u korist Radničkog rezultatom 17:15 za konačnih 3:2 u setovima za Kragujevčane.

Rdanički je tako zabeležio veoma važnu podebu koja mu omogućava opstanak bez igranja baraža. Radnički se nalazi na 8. mestu sa 17 osvojenih bodova, 9. mesto zauzima ekipa Mladi radnik sa 13 bodova a poslednja je ekipa Đerdapa sa 9 bodova.

U 18. kolu Radnički će ugosti ekipu Crvene Zvezde.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu