Vaterpolisti Srbije dočekuju Nemce u Kragujevcu - iKragujevac


Sport

Vaterpolo reprezentacija Srbije dočekaće 17.marta selekciju Nemačke u Kragujevcu, u utakmici 5. kola B grupe Svetske lige.

Kako je saopštio nacionalni Vaterpolo savez (VS S), gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić obećao je punu podršku u organizaciji susreta, a tehnički deo pripada domaćem VK Radnički.

"Dogovorili smo sve sa gradonačelnikom Nikolićem i drago nam je što ćemo ponovo igrati u Kragujevcu. U sećanju je sjajna atmosfera od prošle godine na utakmici sa Rusijom. Pored predstavnika grada, sve detalje smo dogovorili i sa direktorom Radničkog Jugoslavom Vasovićem, tako da mislim da smo uradili sjajnu stvar", rekao je generalni sekretar VŠ Nemanja Marijan, istakavši da je želja Saveza da reprezentacija igra širom Srbije.

"U ponedeljak odlazimo u Kruševac, gde ćemo sa čelnicima grada i kluba Rasina pokušati da dogovorimo organizaciju utakmice sa Rusijom sredinom aprila", dodao je Marijan.

Pored Marijana, u delegaciji VŠ bili su predsednik Milorad Krivokapić, izvršni direktor Zoran Avramović i koordinator za domaći program Dejan Perišić.

Vaterpolisti Srbije obezbedili su učešće na završnom turniru Svetske lige, u junu u Bergamu, pošto vode u B grupi s maksimalnim učinkom nakon pobeda protiv Španije u Nišu (9:1) i Madridu (15:9), Nemačke u Hamburgu (19:10) i Rusije u Astrahanju (17:8).
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu