Radnički gostuje Olimpijakosu - iKragujevac


Sport

U drugom kolu Lige šampiona, vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca gostuju grčkom Olimpijakosu, u sredu, od 16 sati, na bazenu „Papastrateio“ u Atini.

Kragujevčani su svesni da im neće biti nimalo lako, jer boje Pirejaca brane najbolji grčki reprezentativci, poput Funtulisa, Milonakisa i Vlahopulosa, potpomognuti našim Nikolom Rađenom i levorukim Špancem Blajom Malarahom. Ali, moraće da pruže maksimum, jer će im Grci biti jedan od glavnih rivala za plasman na „fajnal-siks“, što su uostalom i pokazali u prvom kolu, na gostovanju italijanskoj Breši, gde su uspeli da ostanu neporaženi (9:9).

- Olimpijakos je jaka ekipa, za svaki respekt, posebno kada igra u Atini. Praktično su reprezentacija Grčke u malom, pojačana dvojicom vrhunskih stranaca. Pokušaćemo da pružimo naš trenutni maksimum, a videćemo da li je to dovoljno. Takođe, ovu utakmicu iskoristićemo i kao generalnu probu za Kup Srbije – rekao je Uroš Stevanović, trener Radničkog.

Atinjani su znatno uigraniji, jer su zadržali kostur prošlogodišnje ekipe i ojačali ga dvojicom odličnih igrača, Milonakisa i Rađena, dok je sastav vicešampiona Evrope pretrpeo brojne promene.

- Grčki tim sačinjen je od vrhunskih pojedinaca i izuzetno je neugodan na svom bazenu. Sigurno je da su favoriti, ali verujem da nismo toliko lošija ekipa od njih i pokušaćemo da pobedimo, kako bismo povećali šanse za plasman na „fajnal-siks“. Mislim da će se između ova dva tima voditi borba za preostalo treće mesto koje vodi na završni turnir – istakao je Zdravko Radić, odlični golman Radničkog.

Iako se nisu sastajali u takmičarskim mečevima, ovi rivali se prilično dobro poznaju, jer su sparingovali prošle godine u Atini, a na početku ove sezone sastali su se na prijateljskom turniru „Engin Bora“ u Turskoj, gde je Olimpijakos bio bolji u međusobnom duelu (8:6), a kasnije i osvojio trofej ispred drugoplasiranog Radničkog.

- Ta utakmica ne oslikava pravi odnos ekipa, jer smo se mi još uvek upoznavali i nismo bili u punoj formi. Sada očekujem povoljniji ishod. Kroz snimke utakmica analizirali smo njihovu igru i uvideli neke slabosti, ali i gde smo mi grešili. Imaju dosta odličnih šutera i dobre centre, dok im je bek Nikola Rađen stub odbrane. Pokušaćemo da izgradimo dobru igru na temeljima jake defanzive, a u napadu da iskoristimo svoja oružja, pre svega kontru – zaključio je Filip Trajković, univerzalac Radničkog.

izvor/foto: vkradnicki.com

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu