Radnički ubedljiv protiv Budve - iKragujevac


Sport

Na ovogodišnjem oproštaju od domaće publike, vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca ubedljivo su savladali crnogorsku Budvu, rezultatom 15:5, u meču 10. kola Triglav vaterpolo lige.

Šumadinci su dobro otvorili utakmicu i golovima Ćuka i Markovića brzo stekli dva gola prednosti, sa koliko su i dočekali kraj prve četvrtine (3:1).

U drugom periodu Kragujevčani su dodali gas i serijom 3:0, u kojoj su precizni bili Ćuk, Miličić i Basara, otišli na „plus pet“ (6:1), a Kovačević je pred odlazak na poluvreme ublažio zaostatak sa igračem više – 6:2.

Radnički se po povratku sa odmora vratio na vođstvo od pet golova, koje je zadržao do poslednje deonice (9:4), a onda je potpuno potopio protivnika.

Serijom 6:0 došao je do maksimalnih 11 golova prednosti (15:4), a u samom finišu je posle greške u odbrani dozvolio Murišiću da ublaži poraz.

Najefikasniji bio je Dušan Marković sa tri gola, a po dva su postigli Ivan Basara, Srđan Vuksanović, Nikola Dedović, Marko Ćuk i Marko Petković. Na golu je briljirao Zdravko Radić, koji je od 21 protivničkog udarca zaustavio čak 16.

Ovaj meč poslužio je vaterpolistima Radničkog kao generalna proba za duel drugog kola Lige šampiona sa Olimpijakosom u Atini, koji je na programu 17. decembra i finalni turnir Kupa Srbije, četiri dana kasnije.

izvor/foto: vkradnicki.com

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu