Uspešno završen KUP Kragujevca 2014 - iKragujevac


Sport

Plivački klub „Radnički“ organizovao je proteklog vikenda, 15. novembra, na zatvorenom bazenu SC „Park“, Međunarodni plivački miting „KUP Kragujevca 2014“.

Iako su organizatori pred sobom imali veoma težak zadatak, da opravdaju epitet dobro organizovanog plivačkog takmičenja, i treći po redu plivački mitig okupio je veliki broj takmičara i klubiva iz zemlje i regiona.

Plivački klub „Radnički“ ugostio je takmičare iz trideset i dva kluba iz Bugarske, Bosne i Hercegovine i cele Srbije, te je ovom takmičenju prisustvovalo više od 680 plivača.
Iako domaćini, takmičari Plivačkog kluba „Radnički“ nisu svoje goste štedeli u bazenu, pa su u ukupnom plasmanu odneli ubedljivu pobedu sa 29 192 boda. Drugoplasirani klub je Crvena Zvezda sa 22294 boda, a trećeplasirani Sportski savez Mostara sa 20928 boda.

Plivači „Radničkog“ osvojili su i najveći broj medalja i to 25 zlatnih odličja, 11 srebrnih i osam bronzanih.

Pored ekipnog uspeha, plivači „Radničkog“ su trijufovali i u pojedinačnim konkurencijama. Lazar i Miloš Karić bili su najbolji u svojim uzrastnim kategorijama, a Lazar je posebno briljirao u disciplini 100 m delfin stilom.

  Tako je Lazar Karić svom već postojećem uspehu prvog državnog prvaka iz Kragujevca u discipli 200 m mešovito i prvog takmičara iz Kragujevca koji 100 m slobodnim stilom pliva za manje od minut, dodao i trijumf u disciplini 100 m delfin stilom, te ovu deonicu preplivao za takođe manje od minuta, odnosno za 59, 85 sek.

Plivački klub „Radnički“ se ovom prilikom zahvaljuje svima koji su učestvovali u organizaciji mitinga, pre svega trenerima, roditeljima, sponzorima, volonterima i prijateljima i Upravi kluba, i doprineli da takmičari iz zemlje i inostranstva iz našeg grada ponesu najpozizutivnije utiske.

{jathumbnail off}

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu