Radnički spreman za splitski Jadran - iKragujevac


Sport

Vaterpolisti Radničkog gostuju splitskom Jadranu u subotu, od 20.30 sati, u utakmici četvrtog kola Triglav lige.

 

 

Radnički je minulog vikenda napravio veliki podvig, osvajanjem prvog mesta u grupi D druge runde kvalifikacija, u konkurenciji drim-tima Solnoka, Posilipa i Juzmea, a već u sredu ga očekuje prvi meč treće faze, sa rumunskom Oradeom.

- Sigurno je da ćemo se i kroz ovaj meč pripremati za Ligu šampiona. Uvežbavaćemo taktičke zamisli i odmoriti neke iskusnije igrače, pa će mlađi dobiti šansu da pokažu da su vredni igranja u ovom klubu. Nemamo još mnogo vremena do duela sa Oradeom, tako da ćemo pokušati da iskoristimo ovaj meč na najbolji mogući način – rekao je Srđan Vuksanović, reprezentativac Srbije iz redova Radničkog.

Međutim, daleko od toga da utakmica u Splitu za Kragujevčane nema takmičarskog značaja.

- Idemo po bodove, to se uopšte ne dovodi u pitanje. Bez obzira u kakvom sastavu i protiv koga igramo, pobeda je imperativ. Očekujem dobru utakmicu i nadam se da ćemo odigrati kako treba, da neće doći do opuštanja, kao što je to, recimo, bio slučaj prošle sezone protiv Banjice. Mislim da smo izvukli pouke i da nećemo opet dozvoliti da loše krenemo, pa da posle jurimo rezultat – istakao je Vuksanović.

Ovi rivali do sada su zabeležili dijametralno suprotan učinak. Kragujevčani su ostvarili sva tri trijumfa, dok su Splićani u isto toliko navrata poraženi. Ovo će im biti drugi ovosezonski okršaj, s obzirom na to da su se sastali i na turniru u Sarajevu, gde je Radnički bio ubedljiv – 16:10.

- Mislim da ne treba mnogo obraćati pažnju na protivnika, već da gledamo sami sebe i da skoncentrisano uđemo u igru. Ne smemo dozvoliti vaterpolistima Jadrana da vide da mogu da se nadigravaju sa nama, već da im jasno stavimo do znanja da smo došli po pobedu. Moramo da pokažemo zašto smo prošle godine bili tu gde jesmo i zašto i ove pretendujemo na dobar plasman – zaključio je Vuksanović.

izvor/foto: vkradnicki.com

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu