Radnički osvojio turnir, potopljeni i Italijani - iKragujevac


Sport

Vaterpolisti Radničkog savladali su italijanski Posilipo rezultatom 9:5 (1:3, 3:1, 1:0, 4:1), i na taj način osvojili turnir druge kvalifikacione runde Lige šampiona.

Bolje je Posilipo počeo utakmicu. Iako je tim iz Napulja bio oslabljen neigranjem kapitena Valnetina Gala, utakmicu je otvorio vođstvom 3:0. Zaigrao je Radnički od tog trenutka mnogo agresivnije u odbrani i preciznije u napadu. To je, i pored loše realizacije igrača više, dovelo do izjednačenja u poslednjim sekundama prvog poluvremena, kada je Nikola Dedović kaznio nesmotrenost Italijana za 4:4.

Usledila je velika borba u trećem periodu, tokom kojeg su se istakli golmani, Zdravko Radić sa jedne, i Tomaso Negri sa druge strane. Njih dvojica su, uz znatno čvršće odbarne na obe strane, krivci što je u tokom tog dela igre viđen samo jedan pogodak. Miloš Miličić je u poslednjem minutu treće četvrtine doneo Radničkom minimalnu prednost uoči finalnog dela meča 5:4.

Poslednji trzaj Italijana usledio je na startu četvrte četvrtine, kada je Filip Klikovac izjednačio, ali je onda usledila kanonada. Najpre je Josip Vrlić realizovai igrača više, a onda i Miloš Miličić sa dva uzastopna pogotka stavio faktički rešio pitanje pobednika, jer je na semaforu stajalo velikih 8:5.

Upravo je Miličić bio najefikasniji u redovima Kragujevčana sa tri pogotka, dok je kod gostiju bolji od ostalih bio Aleksandar Radović sa dva postignuta gola.

Po završetku utakmice, trenre domaćeg tima Uroš Stevanović, izrazio je zadovoljstvo zbog dobrih igara i plasmana u narednu rundu Lige šampiona, čime će biti izbegnut italijanski Pro reko.

– Početak utakmice nije bio dobar, razlikovao se pristup u odnosu na meč sa Solnokom i na tome moramo da radimo u narednom periodu. Uradili smo ono što je bilo najznačajnije, a to je da osvojimo prvo mesto na turniru. Ostaje nam sada da vidimo da li ćemo imati sreće na žrebu da izvučemo nekog lakšeg rivala i na taj način dođemo do prilike da ponovimo prošlogodišnji uspeh u Ligi šampiona – rekao je Stevanović.

izvor/foto: vkradnicki.com

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu