Kragujevački biciklisti spremni za Mostar - iKragujevac


Sport

Tradicionalni biciklistički maraton "Kragujevac-Mostar", u kome učestvuju sportisti sa posebnim potrebama, po 11. put  kreće iz Kragujevca. 

Jedan tandem i 10 biciklista iz Paraolimpijskog kluba «Junior» i Biciklističkog kluba «Radnički» u sredu krenuće iz Kragujevca sa centralnog gradskog trga "Kod Krsta" u 10 časova, na tandem biciklistički maraton do Mostara, gde je planirano da stignu u subotu. 

Pokrovitelji maratona su pored ambasade BIH u Srbiji, pobratimski gradovi Mostar i Kragujevac, a organizaciji su se pridružili i gradovi kroz koje maraton prolazi – Užice, Višegrad i centralna sarajevska gradska opština Stari grad.

Ovaj, 11. maraton je značajan po tome pošto stižemo na desetu godišnjicu od obnavljanja mosta i to je veliki događaj za Mostarce i ovom prilikom ćemo mi kao predstavnici grada Kragujevca ovu svečanost uveličati jednim proširenim sastavom delegacije koji će činiti ne samo tandem biciklisti, tu će biti naših plivača koje će uveličati mostarski turnir u plivanju i nekoliko skakača iz Kluba ekstremnih sportova. Biće dosta Kragujevčana ove godine u Mostaru i trudićemo se da dostojanstveno predstavimo naš grad, kao i do sada. Ova manifestacija koja je otpočela pre 11 godina je doprinela da saradnju sa Mostarom iz godine u godinu proširujemo i da veliki broj Kragujevčana i Mostaraca učestvuje u ovim razmenama – kaže Jovan Pavlović-Bojadžić, pomoćnik gradonačelnika za sport.

Ovogodišnjim pohodom do Mostara ova dva kluba iz Kragujevca obeležiće desetogodišnjicu razvoja tandem biciklizma na Balkanu.

Ove godine obeležavamo i desetogodišnjicu razvoja takmičarskog tandem biciklizma, podsetiću da pre toga tandem bicikala i tandem biciklista na paraolimpijadama nije bilo. Velike zasluge za to ima naš prijatelj Saša Marić iz Biciklističkog kluba «Radnički» koji je prvi pritekao u pomoć, i on će i ove godine biti neka vrsta kapitena tima na drumu, a ove godine će među deset biciklista koji voze na solo biciklima uglavnom biti seniori i ljudi koji su rekreativci, koji na neki način osećaju neku vrstu nostalgije i vole da prođu tim krajevima – kaže Goran Nikolić, sekretar Paraolimpijskog kluba «Junior».

izvor/foto: kragujevac.rs

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu