Birčević: Ne polažemo oružje pred favoritom - iKragujevac


Sport

Njihova je prednost "duža klupa". U jednom smo potpuno ravnopravni, koliko Zvezda želi titulu prvaka, toliko i mi želimo da ostvarimo svoj cilj - da uđemo u plej-of i bar kao treći u Superligi obezbedimo novu sezonu ABA lige, kategoričan je kapiten Birčević. 

Derbi četvrtog kola Superlige Srbije C. zvezda-Radnički na programu je u subotu u hali Pionir od 18 časova.

Onako kako je završila regularni deo sezone ABA lige - kao lider na tabeli, ekipa iz Beograda je nastavila i u domaćem prvenstvu. Posle tri kola, najuspešnija je sa stoprocentnim učinkom - 3:0. Zvezda je na domaćem terenu savladala Borac 85:63 i FMP 83:67, a potom na gostovanju i Mega Vizuru 76:89.

U protekla tri kola ubedljivo najkorisniji i najefikasniji igrač domaćina ovog derbija bio je Marjanović sa 53 poena, a po košgeterskom učinku slede ga Dženkins - 31, Nelson - 30, Rebić - 23 i Mitrović - 22 poena.

Kao kapiten, Kragujevčane će na teren da izvede Stefan Birčević, najefikasniji među izabranici Miroslava Mute Nikolića u prva tri kola Superlige. On izdvaja ključnu prednost domaćina okršaja.

Birčević: Kako su i planirali za ovu sezonu, Zvezda ima jako kvalitetnih 12 igrača. Sastav je tako dobro popunjen da se uopšte ne primećuju izostajanja, kao što je bilo protiv Mega Vizure koju su bez mnogo muke savladali, iako nisu igrali Katić i Radenovića. Njihova je prednost "duža klupa", a videćemo u kom će sastavu igrati protiv nas. U jednom smo potpuno ravnopravni, koliko Zvezda želi titulu prvaka, toliko i mi želimo da ostvarimo svoj cilj - da uđemo u plej-of i bar kao treći u Superligi obezbedimo novu sezonu ABA lige. Želja je nesporna, motivi ne nedostaju..., biće to lepa predstava za sve koji vole košarku.

Krilni centar Šumadinaca, sa reprezentativnog spiska, poredi težinu zadataka koji očekuju igrače unutrašnje i spoljašnje linije.

Birčević: Bobi Marjanović igra fenomenalno, maksimalno koristi minutažu zbog odsustva Katića. Njega je teško zaustaviti unutra. Uz to, vratio se Mitrović posle povrede, a tu je i Dragićević sa izvanrednim šutom. Njihova unutrašnja linija je vrlo jaka i najčešće je koriste u Superligi za stvaranje prednosti. Što se tiče spoljašnje linije, možda će nam praviti nešto manje problema, iako je u sve boljoj formi Dženkins. Računam da ćemo odigrati odbranu na najvišem nivou kao u najboljim minutima prethodne tri utakmice. Svaki njihov pojedinac može da bude ključni igrač večeri, ali baš zato se spremamo da igramo jaku timsku košarku, i u defanzivi i u ofanzivi.

Kragujevčani trenutno imaju jednu pobedu manje od Zvezde, u skor 2-1 ulazi premijerni poraz od Partizana 69:76 i dve vezane pobede, protiv Crnokose 74:90 i Metalca 80:69.

Za odigranih 120 minuta kapiten Birčević je ubeležio najviše poena - 51. Kao strelac, odmah za njim je Marinović - 49 (MVP Radničkog u tri meča), a slede ih: Lešić - 37, Kalinić - 36 i Mlađan - 27 poena.

Popularni "Birča" daje poseban značaj boljitku u igri poslednjih mesec dana, kada je Radnički iz šest mečeva došao do pet pobeda.

Birčević: Nismo pobedom otvorili Superligu, ostaje žal, ali smo najveći deo tog meča igrali dobru košarku. Više od rivala, čuvaćemo se sopstvenih slabosti koje smo ispoljili u trećoj četvrtini protiv Partizana. U svim ostalim delovima ove tri utakmice vladali smo situacijom. Protiv Zvezde je nemoguće opuštanje - zadatak nam je da to demonstriramo 40 minuta u Pioniru. Zvezda jeste favorit, i u ovom derbiji i na Fajnal foru sledeće nedelje, ali ne pada nam napamet da položimo oružje. Borićemo se da igramo egal sa favoritom, da pitanje pobednika rešavamo u završnici meča.

Sudijsku trojku činiće arbitri koji su delili pravdu i na prvom derbiju Radnički-Partizan: Jovčić i Glišić iz Beograda i Pecelj iz Novog Sada.

Direktan prenos najavljen je na RTS 2, a snimak na TV Arena Sport od 20 časova.

Posle četvrtog kola sledi takmičarska pauza u Superligi, najpre zbog Vaskrsa, a potom i Finalnog turnira ABA lige.

Deset dana imaće Kragujevčani da se pripreme za naredni meč pred domaćim navijačima. FMP će biti gost u petom kolu Superlige, a susret je zakazan za sredu 30. april od 19 časova.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu