Radnički spreman za Metalac - iKragujevac


Sport

Košarkaši Radničkog dočekuju valjevski Metalac u trećem kolu Superlige Srbije. Kragujevčani najavljuju veliku borbenost i pobedu protiv ekipe koja im je direktni rival za plasman u ABA ligu.

"Metalac je jedna od najkvalitetnijih ekipa u KLS. S pravom su standardni učesnici Superlige. Ove sezone imaju izuzetnu bekovsku liniju, što plejmejkera, što bekova. Prvi strelac je Bakić, tu su Čakarević i Aleksić, doveli su Mičela, a dolaskom Popovića dobili su i unutrašnju sigurnost. Trebaće im vremena da se ukomponuju, ali kako Superliga bude odmicala biće sve bolji" objašnjava Stefan Jović.

Metalac je u prvom kolu poražen u Železniku, a potom je pred svojim navijačima savladao Mega Vizuru što je dovoljan pokazatelj snage ekipe koju vodi trener Đokić.

"Ne treba da damo Bakiću i Popoviću, pre svih, da se razigraju. Valjevci uvek ulaze u Superligu sa ambicijom da budu među četiri najbolje ekipe. To do sada nisu izborili, ali su se za ovu sezonu ozbiljno pojačali. Mislim da su iz KLS glavni konkurenti za ABA ligu" rezonuje Miloš Dimić.

Izabranici Miroslava Nikolića zaključili su na kraju da je poraz od Partizana u "Jezeru" došao kao rezultat grešaka koje su pravili ali da je utakmica sa Metalcem prilika da se slavi pred Kragujevčanima.

"Najbitnije je da od samog starta budemo sa punom koncentracijom, da svako da svoj maksimum - to je jedini recept za pobedu. Bodove u Jezeru ne smemo da prepuštamo nikome" poručuje Stefan Jović.

U meč trećeg kola Kragujevčani će ući bez još uvek neoporavljenog Katinića, ali će na teren da istrči Stefan Jović, povratnik u sastav Radničkog, nakon teže povrede protiv Cedevite u 21. kolu ABA lige.

Utakmica u hali "Jezero" igra se u sredu sa početkom od 19 časova.

izvor/foto: kkradnicki.rs

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu