Debata o položaju žena SDS i DS - iKragujevac


Politika

Diskusija pod nazivom „Razgovor s povodom” na temu položaja žena u Srbiji i Kragujevcu u organizaciji SDS i DS održana je u prostorijama Socijaldemokratske stranke.

Ova važna tema okupila je žene iz različitih društvenih sfera, političarke, novinarke, aktivistkinje u Sigurnim kućama i organizacijama za borbu protiv nasilja nad ženama, predstavnice Roma, osoba sa invaliditetom, interno raseljenih žena, preduzetnice…

Svedoci smo da žene u Srbiji danas nemaju položaj kakav zaslužuju i da se zalaganje za rodno senzitivnu politiku najčešće završi na mnogo reči, a u svakodnevnom životu žene često budu izložene diskreditovanju, omalovažavanju i to vrlo često i od nosioca vlasti, rečeno je na skupu.

“Zato smo odlučile da prvi razgovor bude upravo o ženama. Ideja nam je da na ovu, ali i na druge važne teme, otvorimo diskusiju sa građanima i građankama, ali i sa kolegama i koleginica iz drugih partija, kao i sa predstavnicama nevladinog sektora, udruženja građana i pojedinaca koji o ovoj temi imaju šta da kažu. Ideja nam je da na ovu, ali i na druge važne teme, otvorimo diskusiju sa građanima i građankama , ali i sa kolegama i koleginica iz drugih partija, kao i sa predstavnicama nevladinog sektora, udruženja građana i pojedinaca koji o ovoj temi imaju šta da kažu”, navedeno je u saopštenju dostavljenom medijima.

Učesnice na debati pokazale su izražen interes za ovakvu vrstu dijaloga, pokazale interesovanje da daju svoje predloge i zaključile da je solidarnost ženama potrebna kao podstrek za zajednički rad.

S obzirom da je tema veoma važna i da se o svakom problemu posebno može govoriti vrlo brzo će u Demokratskoj stranci biti oganizovana nova debata na temu Zakona o radu.

“Važno je da žene budu informisane o svojim pravim kada je u pitanju politika zapošljavanja, ali i o drugim važnim temama”, zaključeno je u saopštenju.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu