Proširenje saradnje Južnomoravske regije i Kragujevca - iKragujevac


Politika

Delegacija Južnomoravske regije posetila je danas Kragujevac kako bi sa predstavnicima grada razmotrila mogućnosti za proširenje saradnje. Prijemu u zgradi Gradske uprave, koji je za goste organizovao gradonačelnik Radomir Nikolić, prisustvovali su prof. dr Nedeljko Manojlović član Gradskog veća za obrazovanje i Aleksandar Štajn pomoćnik gradonačelnika za unutrašnju i međunarodnu saradnju.

Saradnja Južnomoravske regije i Kragujevca je jedan od najuspešnjih primera bilateralne saradnje, rečeno je tom prilikom i obe strane su izrazile spremnost da saradnju koja traje godinama prodube identifikacijom zajedničkih projekata.

Odnosi koje smo do sada napravili, predstavljaju temelj ozbiljnog prijateljstva između naših regija, istakao je gradonačelnik Nikolić. Realizovali smo zajedno brojne projekte u oblasti zdravstva, socijalne zaštite, obrazovanja, kulture i privrede. Vreme je da uđemo u ozbiljne i velike projekte.

Gosti iz Južnomoravske regije posebno su zainteresovani za saradnju u oblasti obrazovanja i povezivanju Univerziteta odnosno fakulteta, kroz mogućnost školovanja i usavršavanja kadrova iz Kragujevca u Centru za inovacije i Univerzitetu u Brnu. Mi imamo prema Kragujevcu veoma jaku emotivnu vezu, rekao je Jan Vitula zamenik predsednika Južnomoravske regije zadužen za nauku, istraživanja i inovacije. Želimo da pomognemo Kragujevcu da stvari krenu što brže na bolje.

Osim razmene iskustava, Kragujevac je sreman da zainteresovanim kompanijama iz Češke, koje planiraju da šire proizvodnju na ovom području, dostavi sve neopodne podatke o mogućnostima za investicije.

Inače, naredne godine se navršava 15 godina od otvaranja Kancelarije Južnomoravske regije u Kragujevcu.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu