Prijem za ambasadora Bugarske - iKragujevac


Politika

Ambasador Bugarske u Srbiji, Radko Vlajkov posetio je juče Kragujevac i bio gost 12.

Međunarodnog festivala kamernih horova i vokalnih ansambala, na kome nastupaju dva bugarska hora. Ambasador je prisustvovao sinoćnom nastupu Dečijeg hora Bugarskog nacionalnog radija iz Sofije u Svečanoj sali Prve kragujevačke gimnazije. Večeras će na festivalu nastupiti još jedan bugarski hor, Ženski kamerni hor Lira iz Blagoevgrada.

Prijem za ambasadora Bugarske, Radka Vlajkova, priredio je gradonačelnik Kragujevca, Radomir Nikolić. Prijemu su prisustvovali i Aleksandar Štajn, pomoćnik gradonačelnika za unutrašnju i međunarodnu saradnju i Nebojša Jakovljević, direktor Muzičkog centra.

Na prijemu je bilo reči o saradnji u oblasti razmene iskustava iz predpristupnog perioda gde bi Kragujevcu mogla da budu od koristi iskustva iz Bugarske kada je reč o korišćenju sredstava iz predpristupnih fondova i pisanju velikih projekata. Bilo je reči o saradnji u okviru Dunavske strategije koja predstavlja jednu široku platformu za saradnju. Takođe predloženo je da se uspostavi bliža saradnja između Kragujevca i nekog bugarskog grada, koja bi otpočela razmenama učenika i studenata, univerzitetskom saradnjom i saradnjom u oblasti kulture, a zatim bi se proširila na druge oblasti. Gradonačelnik Kragujevca, Radomir Nikolić istakao je da su bugarske investicije dobrodošle u Kragujevac i da su predstavnici grada raspoloženi da razgovaraju sa potencijalnim investitorima iz Bugarske, od metalske industrije do poljoprivrede.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu