Otkrivamo: Detalji planiranog napada na premijera - iKragujevac


Politika

Pripadnici policije, antidiverzione jedinice i forenzičari jutros su na licu mesta gde je nađen arsenal oružja u blizini porodične kuće premijera Aleksandar Vučića u Jajincima.

Kako je javio RTS, po nalogu nadležnog tužilaštva naložena je DNK analiza, a trebalo bi da budu skinuti otisci prstiju sa naoružanja koje je juče nađeno u šumi, kako bi se otkrio razlog zašto se našlo u blizini premijerove porodične kuće.

Sve oči uprte su u Bezbednosno-informativnu agenciju, navodi RTS i podseća da informacije BIA očekuje ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i drugi članovi vlade, kao i sam premijer koji je juče rekao da se pre informacija BIA neće oglašavati.

U šumi u blizini porodične kuće premijera policija je juče po prijavi meštana Jajinaca našla oružuje u sanducima u kojima se čuva ova vrsta naoružanja.

Poličija je pronašla zolju, četiri ručne bombe i 100 komada municije kalibra 7,62 milimetara.

Nađena je i municija za automatsko naoružanje i snajper, kao i između deset i 15 metaka nepoznatog kalibra.

Kako navodi RTS, zolja, ručni bacač, koja služi za uništavanje oklopnih vozila, tenkova ili blindiranih automobila, nađena je 15 metara pre skretanja za kuću premijerovog oca, na mestu gde zbog konfiguracije terena mora da se uspori.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu