NIKO NIJE ZABRANIO SKUP: Odgovor predsednika Skupštine grada na zahtev odborničke grupe ZZŠ - iKragujevac


Politika

Odbornička grupa “Zajedno za Šumadiju“ obratila se 3. avgusta tekuće godine predsedniku Skupštine grada Miroslavu Petrašinoviću zahtevom u kome traži odobrenje za korišćenje Svečanog salona radi održavanja konferencije za novinare.

Imajući u vidu da je Pravilnikom o načinu i postupku obezbeđivanja javnosti rada na sednicama Skupštine grada i njenih radnih tela članom 13. predviđeno da se konferencije za medije mogu organizovati pre, u toku ili nakon završetka sednice, odnosno radnog tela, predsednik Skupštine grada odbio je zahtev.

Pored toga, u skladu sa članom 38. Poslovnika Skupštine grada, nije u nadležnosti predsednika Skupštine grada odobravanje korišćenja Svečanog salona koji se nalazi u zgradi Uprave grada Kragujevca.

Inače, odbornička grupa “Zajedno za Šumadiju“ kao i sve ostale, redovno ostvaruje svoje pravo na održavanje konferencija za medije tokom zasedanja gradskog parlamenta, kako je to Pravilnikom i predviđeno.

PREMOTAVANJE:

Da podsetimo, odbornička grupa “Zajedno za Šumadiju“ na poslednjoj sednici skupšine grada Kragujevca iznosila je stavove kako će gradonačelnik grada Kragujevca Radomir Nikolić da zabrani okipljanje ispred opštine grada. 

Danas 05. avgusta u 11 časova odbornička grupa “Zajedno za Šumadiju“ održala je konferenciju za novinare ispred opstine grada Kragujevca i pozvala je građane da dođu na konferenciju. I pored upućenog poziva građanima da se pridruže skupu, ipak je bio slab odaziv građana. Dakle, javni skupovi ispred skupštine grada Kragujevca nisu zabranjeni.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu