Dogovorena koalicija koja će činiti novu gradsku vlast! - iKragujevac


Politika

Ako je suditi prema nezvaničnim informacijama, u Kragujevcu je, u prostorijama Gradskog odbora Srpske napredne stranke, dogovorena koalicija koja će činiti novu gradsku vlast.

Buduću gradsku vlast će, prema tom još uvek neformalnom dogovoru, najverovatnije činiti grupacija partija okupljena oko SNS, sa 40 odborničkih mandata, koalicija SPS-JS (deset odbornika), te Tadićeva SDS, koja je ovde, na aprilskim lokalnim izborima, u političkom savezu sa Pokretom "Za naš grad" osvojila ukupno šest, a pojedinačno tri mesta u gradskom parlamentu, koji broji ukupno 87 mandata.

Koalicioni partner SDS Pokret "Za naš grad", koji je, u oktobru 2014. godine, prilikom promene vlasti u Kragujevcu napustio dugogodišnje partnerstvo sa političkom organizacijom "Zajedno za Šumadiju" Veroljuba Stevanovića i omogućio naprednjacima da preuzmu kormilo grada, voljom tih istih naprednjaka, kako stvari sada stoje, neće participirati u novoj kragujevačkoj vlasti.

Mesta u novoj gradskoj vlasti, izgleda, neće biti ni za koaliciju SPO-LDP, čiji su čelnici, u oktobru 2014, uz saglasnost stranačkih centrala, takođe napustili savez sa Veroljubom Stevanovićem i prešli na stranu SNS. Naprednjaci su još uoči ponavljanja lokalnih izbora na četiri biračka mesta u Kragujevcu poručivali da sa koalicijom SPO-LDP neće praviti nikakve postizborne dogovore zbog što su te dve stranke, prema tvrdnjama SNS, kupovale glasove u naseljima u kojima su izbori ponavljani.

Potpredsednica SPS Slavica Đukić Dejanović nedavno je izjavila da će na vlasti u velikom gradovima biti one stranke koje budu pravile koaliciju na republičkom nivou. Da li dogovor o budućoj gradskoj vlasti u Kragujevcu znači da je, nakon nedavnog Vučićevog boravka u Moskvi, izvesno da će socijalisti biti deo i nove republičke vlade, saznaće se uskoro.

- See more at: http://www.danas.rs/danasrs/politika/dogovor_sns_sps_i_sds_o_novoj_gradskoj_vlasti_.56.html?news_id=321391#sthash.YZA8DXBV.dpuf

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu