Kragujevac: Uputili zahtev za sazivanje sednice gradskog parlamenta po hitnom postupku, a potom izvisili! - iKragujevac


Politika

Odborničke grupe “Zajedno za Šumadiju“ i “Demokartska stranka“ uputile su danas predsedniku Skupštine grada Kragujevca Milanu Uroševiću zahtev za sazivanje sednice gradskog parlamenta po hitnom postupku na kojoj bi se razmatrao predlog Zaključka o analizi sprovođenja odluke o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme u sistemu lokalne samouprave grada Kragujevca za 2015.godinu sa predlogom mera za dalje postupanje.

Nakon razmatranja zahteva predsednik Skupštine grada Milan Urošević procenio je da nema razloga za sazivanje sednice po hitnom postupku jer je Odluka, koja je doneta na sednici gradskog parlamenta 25.decembra 2015.godine, još uvek u postupku realizacije pa je samim tim i analiza njenog sprovođenja preuranjena.

Predsednik gradskog parlamenta podseća da svi organizacioni oblici iz sistema lokalne samouprave na koje se odluka odnosi, tačnije oni čiji je broj zaposlenih na neodređeno vreme veći od maksimalnog broja zaposlenih, su u obavezi da racionalizaciju sprovedu do 24. februara tekuće godine. To znači da rokovi nisu istekli a tek nakon toga moguće je raspravljati o analizi sprovođenja Odluke o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme u sistemu lokalne samouprave grada Kragujevca za 2015.godinu. Zbog toga, kako je rekao predsednik Skupštine grada Milan Urošević, zahtev za sednicu parlamenta po hitnom postupku sa ovom tačkom dnevnog reda u ovom trenutku je neopravdan.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu