Nikolić ujedinio odbornike gradskog parlamenta! - iKragujevac


Politika

Na današnjoj sednici lokalnog parlamenta došlo je do neočekivane situacije gde je gradonačelnik Nikolić ujedinio sve prisutne odbornike gradskog parlamenta Strategijom socijalne zaštite za narednih pet godina, za koju su glasali svi prisutni odbornici.

Gradonačelnik Kragujevca, Radomir Nikolić je ujedinio sve prisutne odbornike na današnjoj sednici lokalnog parlamenta, što je moramo reći neverovatno, obzirom da opozicija uvek ima nešto da "doda". Od prisutnih 77 odbornika za Strategiju socijalne zaštite za narednih pet godina je glasalo svih 77, nije bilo protiv.

Strategija socijalne zaštite za narednih pet godina usmerena je ka poboljšanju socijalnog statusa građana na ličnom, porodičnom i širem socijalnom planu. Socijalna zaštita treba da jača društvenu koheziju i da neguje nezavisnost i sposobnost ljudi da pomognu sami sebi.

Efikasan sistem socijalne zaštite treba da odgovori na potrebe građana u novim okolnostima i da podržava ranjive i marginalizovane pojedince i grupe kojima je neophodna organizovana pomoć zajednice i države, kao i građane koji nisu u stanju da učešćem u ekonomskoj aktivnosti obezbede svoju egzistenciju.

Strategija socijalne zaštite je integralni deo ukupnih promena u društvu. Strategija je konceptualno usklađena, sinhronizovana sa osnovnim tokovima društvenih promena i realna u pogledu materijalnih mogućnosti grada Kragujevca.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu