Pravno nasilje u SO Batočina - iKragujevac


Politika

Da zakon nije isti za sve, pokazuje sednica SO Batočina a na kojoj je na dnevnom redu bila odluka Agencije za borbu protiv korupcije.

Saopštenje Srpske napredne stranke u Batočini prenosimo u celosti:

"Današnja sednica SO Batočina na kojoj je na dnevnom redu bila Odluka Agencije za borbu protiv korupcije o razrešenju predsednika opštine Batočina, je u potpunosti ogolila prirodu diktatorskog režima u Batočini i njegovih satelita, i još jednom pokazala da je hitna promena na čelu lokalne samouprave imperativ, kako bi se za sva vremena osiguralo poštovanje reda, zakona i institucija Republike Srbije.

Naime, odbornici SO Batočina iz redova DS, neformalne grupe ZZŠ i JS su se većinom glasova oglušili o Odluku Agencije, i pokazali da na čelu opštine i dalje žele čoveka koji je sada i zvanično dokazano sklon korupciji, i koji igra opasnu igru sa institucijama koje su zadužene za osiguranje zakonitosti u radu svih državnih organa. Sem toga, pitamo odbornike koji su odlučili da svesno krše Zakon, da li su spremni da umesto građana Batočine plate kaznu koja sleduje SO Batočina zbog nepoštovanja Zakona o Agenciji.

Srpska napredna stranka, je glasajući na sednici SO Batočina u skladu sa Odlukom Agencije pokazala da ne može nijedna funkcija ili pojedinac da bude iznad zakona, i da su za nas odluke državnih organa obavezujuće.

Nakon više od 10 godina vladavine predsednika opštine, danas je na videlo u najbrutalnijem obliku isplivao sav talog koji se ovde godinama skupljao, i od danas je definitivno jasno da se ovde više lokalna politika ne vodi u onom uobičajenom obliku, sučeljavanjem programa i ideja, već se od danas jasno delimo na one koji ne poštuju zakone ove zemlje i koriste svoj položaj za sticanje lične koristi, i nas koji se borimo da se svaki vid korupcije i lopovluka spreči i saseče u korenu."
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu