LDP: Sprečiti urušavanje Kragujevca kao regionalnog centra - iKragujevac


Politika

Zlatko Milanović, šef odborničke grupe LDP-a u skupštini grada Kragujevca, saopštio je na konferenciji za medije da se gradski odbor ove stranke oštro protivi selidbi regionalne jedinice Pošte iz Kragujevca u Jagodinu, rekavši da to narušava status Kragujevca kao regionalnog centra. 

"Smatramo da će odluka o reorganizaciji Pošte naštetiti građanima Kragujevca, jer je ona pre svega izvršena kao politički dogovor direktora Pošta Srbije, Milana Krkobabića i Jagodine kao grada koji drže njegovi koalicioni partneri, a ne kao realna posledica sistematizacije, i ako se tom odlukom ukidaju neka direktorska mesta. Tako će u Kragujevcu ostati samo šefovi odeljenja, kao činovnici", izjavio je Zlatko Milanović.

"Ne smemo dozvoliti urušavanje grada kao regionalnog centra i smatramo da je u interesu svih nas da u Kragujevcu ostanu sve važne institucije. Regionalna jedinica pošte je važna zato što ovde u Kragujevcu imamo i regionalni centar Telekoma, Vipa, i zato nam zarad boljeg funkcionisanja sistema uopšte nije jasno šta se ovim želi postići. Pozivamo i ostale stranke da nas podrže i da se svi zajedno suprotstavimo ovakvoj odluci", dodao je on.

Milanović je i javno označio krivce za ovakav razvoj situacije. "Resorno ministarstvo i direktor preduzeća Pošta Srbije su odgovorni za ovaj potez i tu nema nikakve dileme", zaključio je Milanović.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu