ZS i NPS potpisali Sporazum o saradnji - iKragujevac


Politika

Lideri stranaka Zajedno za Srbiju (ŽS) Dušan Petrović i Narodnog pokreta Srbije (NPS) Miroslav Aleksić potpisali su danas u Nišu Sporazum o strateškoj saradnji kojim su definisani ciljevi i pravci zajedničkog delovanja.

Petrović i Aleksić rekli su da je potpisivanje sporazuma "jedan dobar korak koji otvara prostor za promenu smera kretanja događaja u srpskoj politici".

Petrović je, govoreći o pitanjima o kojima je postignuta saglasnost, rekao da su oni opozicija Vladi Srbije sa Aleksandrom Vučićem na čelu, "jer imaju suprotstavljene ideološke pozicije u odnosu na vladu u načinu na koji treba urediti zemlju".

"Naši ciljevi su samouprava i decentralizacija, mi imamo jasna ekonomski plan za razliku od vlade koja svoj zasniva samo na štednji i investicijama kojih je nedovoljno", naveo je Petrović na skupu održanom u sali Simfonijskog orkestra.

Prema Petrovićevim rečima, u Srbiji treba otvoriti "staloženu i ozbiljnu debatu o bezbedonosnoj i odbrambenoj politici", a vlada će imati našu podršku za iskorake prema EU i našu podršku da Briselski sporazum treba što pre sprovesti".

"Ako postoji neki problem u sprovođenju politike prema EU Vučić i (Ivica) Dačić treba da to kažu i da to podele sa građanima", kazao je Petrović.

Petrović je rekao da će oni učestvovati na mitingu opozicije u Beogradu 25. aprila "koji ima simbolički značaj i treba da pokaže da mi možemo zajednički da radimo".

Aleksić je rekao da u Srbiji treba mobilisati sve sposobne i kvalitetne ljude koji imaju rezultate u svojoj karijeri kako bi oni kreirali budućnost Srbije kao uređenog društva.

On je rekao da Srbija sada nije na pravom putu, da se u Srbiji sada mnogo priča, a malo radi.

Aleksić je rekao da treba obezbediti slobodu govora i da se ne može proglašavati izdajnikom svako koji se usudi da postavi pitanje odgovornosti za pad helikoptera i pogibiju sedam ljudi.

Aleksić je pozvao i druge političke organizacije i pojedince da im se pridruže rekavši da oni nisu revolucionari, ali da su spremni da se bore za prave vrednosti i za Srbiju.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu