Potpredsednik SNS: Rezultati rada su jedino merilo - iKragujevac


Politika

Rezultati rada su jedino merilo da li će neko biti na funkciji ili ne, izjavio je potpredsednik SNS Nebojša Stefanović pred današnju sednicu GO stranke.

Stefanović je na konferenciji za medije u sedištu stranke rekao da će poruka koju će sa sednice putiti predsednik te stranke Aleksandar Vučić biti poziv na jedinstvo.

On je dodao da je jedinstvo veoma važno, važnije od svih političkih razmirica.

Prema njegovim rečima, jedinstvo znači da je SNS kao stranka proširila svoju bazu, da je potrebno čvrsto i jasno da stane iza svih politika koje zastupa.

"Poziv na jedinstvo je normalan poziv i mi to želimo da uradimo i na nivou stranke, i na nivou Srbije. Ono nam je potrebno da bismo bili jači i da bismo pokazali da su ciljevi koje smo proklamovali kao stranka i vlada kao vlada, jedino uz apsolutno jedinstvo mogu da se postignu", rekao je Stefanović, koji je i ministar unutrašnjih poslova.

Na pitanje novinara da li promene unutar SNS predstavljaju uvod u rekonstrukciju vlade, Stefanović je rekao da je predsednik vlade jasno rekao da će se time baviti kada za to dođe vreme.

"Do tada ćemo se baviti reformama i važnim stvarima u Srbiji, a kada je reč o stranci, mi se na svakoj sednici Glavnog odbora bavimo svime što članovi predlože i nema zabranjenih tema", naveo je Stefanović.

Novinare je zanimalo i kakav je stav SNS u vezi sa razmiricama između ministarke Zorane Mihajlović i savetnice predsednika Srbije Stanislave Pak, na šta je Stefanović rekao da SNS ne interesuje, niti se bavi, prepucavanjem po štampi i da svoje stvari rešava unutar stranačkih organa.

Kako je dodao, svaki član GO može da kandiduje temu o kojoj će se na sednici razgovarati.

Stefanović je rekao da nema nikakvih informacija da li će Zorana Mihajlović biti tema, ali da se razgovara uvek o svim članovima vlade, o njihovom radu i da ne bi izdvajao nijednog njenog člana.

Kako je dodao, njihov rad je na stalnoj probi i stalno podnose račun stranačkim organima o tome šta i kako rade.

Na konferenciji je predstavljen i novi član SNS gradonačelnik Sremske Mitrovice Branislav Nedimović.

"Želimo da pokažemo kao stranka da kod nas nema sujete, da umemo da prepoznamo i bolje ljude od onih koje mi imamo, kvalitetnije i sposobnije i da na takav način jačamo SNS, a sve u cilju da učinimo nešto za građane. Jedini razlog zašto to radimo je da bismo postigli bolje rezultate", rekao je Stefanović.

On je poručio da nikome u stranci funkcija nije zagarantovana i da je jedini kriterijum na osnovu kojeg će se odlučivati - rezultati.

Nedimović je na pitanje novinara zašto je postao član SNS rekao da je razlog za to zajednička želja da se sprovedu reforme, ne samo u lokalnoj samoupravi, već u celoj državi. "Dodatni motiv je da pomognemo koliko možemo, da budemo na boljem mestu nego pre dve, tri, pet godina i važno je da damo pun doprinos", rekao je Nedimović

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu