DS: Podržavamo Samit, ali koliko košta? - iKragujevac


Politika

Šef poslaničke grupe DS Borislav Stefanović kaže da DS podržava Samit u Beogradu, ali da to ne znači da ne treba da se pita koliko košta i šta su rezultati.

"To ne znači da mi ne treba da pitamo koliko je Samit koštao ovu zemlju, i to ne znači da neko treba da se hvali dogovorom o modernizaciji pruge do Budimpešte koji je postignut ranije, i to ne znači da oni sada treba da izbegnu da nam kažu pod kojim uslovima ćemo mi uzeti kredit koji će gradjani Srbije otplaćivati”, rekao je Stefanović u skupštini.

Na opasku da je ministar saobraćaja Zorana Mihajlović rekla da se o tome pregovara, ali da je sigurno da se to neće realizovati iz kredita, Stefanović je prokomentarisao: “Pa dobro ako ona kaže, ja joj ne verujem”.

“Sve do sada što su rekli su slagali, zašto ne bi i to slagali”, upitao je Stefanović.

On je istakao da se DS zalaže da se sve pruge prema najvažnijim pravcima modernizuju, ali da se postavlja pitanje ekonomske opravdanosti za građane Srbije.

“Postavlja se pitanje koliko će naši radnici biti plaćeni na izvođenju tih projekata. Mi zahtevamo da se uslove subvencije stranim ulagačima za radna mesta time što će oni našim radnicima dati iznad prosečne plate”, naveo je on.

On je ponovio da DS podržava konferenciju sa Kinom, ali je istakao da ljudi zaslužuju da znaju koliko je to koštalo, kao što zaslužuju da znaju koliko je koštala Vojna parada, ali, kako je dodao, “ne samo gorivo jer je to uvredljiv argument”. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu