Palma: Samit potvrda da Srbija ima budućnost - iKragujevac


Politika

Dragan Marković Palma je rekao da iako u Srbiji nije izborna kampanja, danas svi moraju biti jedinstveni – i Vlada i građani, ali posebno oni koji se bave politikom jer moraju da obezbede bolje sutra građanima.

Marković je, povodom najave italijanske kompanije "Meditalija" da gradi fabriku medicinske opreme u Jagodini, istakao da se otvaranjem radnih mesta i zapošljavanjem ljudi mogu pobediti i savladati mere vlade, koje su donesene za korist države u celini a koje su, u ovom trenutku, bolne za neke građane Srbije".

"U Jagodini do kraja mog mandata, kako sam obećao, neće biti nezaposlenih, radiće svi koji to budu hteli", rekao je Marković i dodao kako očekuje da će u Jagodinu, u 2015. godini doći još najmanje pet stranih investitora.

"Govorim samo o onome što je sigurno sto odsto. Imali smo mnogo sastanaka, mnogo dogovora sa stranim investiotorima u poslednje vreme. Svakog drugog dana u Jagodinu dođe neko od zainteresovanih investitora", podseća gradonačenik Jagodine.

"Budite sigurni da se mi ponašamo isto sa svima, da ih ubedimo da u Srbiji postoji politička stabilnost, da je Srbija najsigurnija država za ulaganje", rekao je Marković.

Marković dodaje da ne smemo biti pasivni, i da sedimo i čekamo, već moramo da preduzimamo nešto kako bi doveli investitore, da obilazimo države u Evropi koje su zaintersovane da dislociraju svoje fabrike u Srbiju, kao što to Italija radi.

"Jagodina je brend u Evropi i pozivam funkcionere svih gradova i opština u Srbiji, ako hoće da im pokažemo kako se to radi, mi smo im na raspolaganju, nećemo gledati ko kojoj partiji pripada", zaključio je Marković.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu