Pajtić: DS se neće nuditi vlastima - iKragujevac


Politika

Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić tvrdi da se DS nikad nije nudila vlastima te da može da bude samo ili vodeća stranka vlasti ili vodeća stranka opozicije jer demokrate "nemaju pravo da budu politički statisti ili da se nude Vučiću".

"Koalicija će se praviti kad dođe vreme izbora. Potencijalni partneri biće oni koji dele naše vrednosti i oni za koje budemo sigurni da nisu Vučićev trojanski konj", rekao je Pajtić, upitan postoji li šansa da se opozicija ujedini.

Lider demokrata u izjavi za Naše novine negirao je da postoji raskol u njegovoj stranci, navodeći da u DS ima drugačijih mišljenja o kojima se otvoreno debatuje, ali da se donete odluke poštuju.

Komentarišući opasku da mnogi vide Borislava Stefanovića kao nekoga ko bi mogao da ugrozi njegovu poziciju u DS, Pajtić je rekao da je Stefanović neko ko odlično prezentuje politiku DS u parlamentu i da je imao njegovu podršku da postane šef poslaničke grupe u Skupštini Srbije i kad većina poslanika nije bila za to rešenje.

"Kad je reč o smenama na vrhu stranke, postoje pravila predviđena Statutom", rekao je Pajtić.

Pajtić tvrdi i da vlada Aleksandra Vučća nema nikakve rezultate i navodi da DS nasuprot smanjenju plata i penzija nudi oporezivanje najbogatijih, prepoznavanje težine situacije u kojoj se građani nalaze, kao i rešavanje problema u zdravstvu i obrazovanju.

"Za vladu zdravstveni i prosvetni radnici su samo oni od kojih se može uzeti neki dinar kako bi se pokrila sve veća rupa u budžetu koju prave", rekao je Pajtić.

Kaže i da je povratak Vojislava Šešelja podigao atmosferu straha i nasilja u Srbiji na viši nivo i da on neće doneti ništa dobro Srbiji ni njenom političkom životu, te da njegov povratak odgovara samo premijeru Aleksandru Vučiću, jer će javnosti nametati "bavljenje njihovim porodičnim svađama i spletkama, a ne konkretnim problemima", rekao je Pajtić.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu