Tri od četiri odbornika DSS u Bačkoj Palanci prešla u SNS - iKragujevac


Politika

Tri od četiti odbornika DSS -, Mita Lačanski, predsednik Skupštine opštine, Dušan Broćeta i Divna Tankosić - učlanili su se u SNS i prešli u odbornički tabor tog svog većinskog koalicionog partnera u SO. U DSS ih nije zadržala ni zakletva o vernosti stranci koju su izgovorili ispod ikone Sv. Đorđa, zaštitnika DSS, na početku mandata. 

- Ne mogu biti razlog tog prelaska kadrovske promene na čelu stranke jer se naš odbor izjasnio za Sandu Rašković Ivić – kaže Ranka Kupusinac, potpredsednica OO DSS i četvrti, ali sada jedini odbornik te stranke.

Ona dodaje da su joj naprednjaci takođe nudli da potpiše pristupnicu, ali da joj njeno „vaspitanje i vera“ nisu dopustili da to uradi.

Na konferenciji za medije juče je Mita Lačanski rekao da ih je u odluci da napuste stranku rukovodio odlazak lidera Vojislava Koštunice i još nekolicne uglednih ljudi iz stranke.

- Stranački život u Srbiji funkcioniše po principima pijace i potrebno je pod hitno menjanti izborni zakon da bi se personalizovao čitav izborni sistem - izjavio je za „Blic“ Bojan Radman, treći partner u lokalnoj vlasti.

 Čelnik SPO u ovom gradu Stevan Karanović rekao je da se radi o ličnom šićaru i da na taj način SNS samo gubi kod birača.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu