DSS neće sa radikalima - iKragujevac


Politika

Nacionalni opozicioni blok se sprema bez SRS, Dveri za jedinstven front na desnici. Povratak Vojislava Šešelja u Srbiju pre bi mogao da napravi novu pometnju na razjedinjenom desnom polu političke scene nego što će da ih osnaži.

Lider radikala je već najavio da će, pre eventualne saradnje, morati prvo da proveri ko je sve potkupljen i ucenjen na desnici.

Sanda Rašković Ivić, predsednik DSS koja je već započela pregovore za formiranje suverenističkog bloka, kaže da sumnja da sa Šešeljom može doći do saradnje:

On se odmah postavio blago neprijateljski prema DSS i praktično odbacio svaku vrstu okupljanja koje nije pod njegovim patronatom. Želja DSS je da sa intelektualnom elitom, Dverima i još nekim strankama i udruženjima formiramo nacionalni blok desnog centra. Skretanje u ekstremnu desnicu, koju već najavljuje Šešelj, predstavlja branu za saradnju sa njim.

Boško Obradović, član starešinstva Dveri, kaže da bi se oni odazvali ukoliko bi ih Šešelj pozvao na razgovor:

Iz našeg ugla, svaki razgovor je potreban i koristan, a posebno onaj čija bi tema bila saradnja na smeni vlasti. I do sada smo naglašavali da se više ne sme dozvoliti razbijanje patriotskog biračkog tela, već da nam je potreban jedinstven front.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu