Bivši članovi DSS osnivaju novu stranku - iKragujevac


Politika

Doskorašnji potpredsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Slobodan Samardžić izjavio je danas da je grupa bivših članova formirala Inicijativnu grupu za osnivanje nove stranke i predložila da se ona zove Državotvorni pokret. 

U izjavi agenciji Beta, Samardžić je rekao da je poslednjih dana veliki broj osnivača, funkcionera i članova DSS-a napustio tu stranku ali i izrazio želju da nastavi doskorašnju političku delatnosti na programskim temeljima stranke u kojoj su bili.

Inicijativnu grupu, osim Samardžića, čine i Bojana Aleksić, Milica Vojić-Marković, Vladimir Gvozdenović, Donka Banović i Petar Petković.

Samardžić je dodao da je predloženo da se nova organizacija zove Državotvorni pokret jer taj naziv najbolje izražava političku suštinu doskorašnjeg delovanja DSS, patriotski karakter, državotvornu politiku i političku doslednost i nepotkupljivost.

- U današnje vreme posebno, ovo ime obavezuje na praktičnu kritiku svakog kolaboracionizma sa sadašnjim vlastima u Srbiji jer saradnja sa njima znači ubijanje prave opozicije u Srbiji i poništenje svake mogućnosti za nasušnom promenom njene unutrašnje i spoljne politike - rekao je Samardžić.

On je dodao da je Inicijativna grupa pozvala ne samo bivše članove DSS-a da pristupe tom pozivu već i sve ljude kojima je sloboda Srbije najpreča politička misao.

- Gradnja slobodne države Srbije i ostvarenje političke neutralnosti je pokret kojem pripada najčasniji javni zadatak - rekao je Samardžić.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu