Putin poručio Nikoliću: Cenim Srbe jer se opiru pritiscima - iKragujevac


Politika

I na daljinu osećam kako iz srpskog naroda zrače spontane simpatije prema mojoj zemlji i narodu, da voli i poštuje Rusiju. Tomislave, kada god budete imali novu ideju, napišite mi, postaraću se za to. Uvažavam Srbiju koja ima svoje stavove i ne podleže pritiscima.

To je predsednik Rusije Vladimir Putin poručio svom srpskom kolegi Tomislavu Nikoliću, tokom sastanka u Palati „Srbija“, koji je bio zatvoren za javnost.

Za vreme razgovora, prenose naši dobro obavešteni izvori, ruski lider osvrnuo se i na aktuelan, „previše neprijateljski“ odnos Vašingtona prema Moskvi, rekavši da on teško shvata da se na „takvom tonu gradi ozbiljna politika“, ali da se ipak nada da će to shvatiti i u SAD.

Inače, po sletanju na Aerodrom „Nikola Tesla“, prvih petnaestak minuta svoje posete Srbiji ruski predsednik proveo je sa svojim domaćinom Nikolićem mimo kamera, iza zatamnjenih stakala limuzine koja ih je vozila ka Groblju oslobodilaca Beograda.

Razgovor koji su šefovi dveju država vodili tokom vožnje bio je relaksiran, kao kada se dva rođaka sretnu posle nekog vremena - napominje naš izvor.

Nikolić i Putin „rekonstruisali“ su i kako se odvijalo oslobađanje srpskog glavnog grada od nacističkih okupatora, pominjali su i stravične žrtve i borbu Srba i Rusa koji su ginuli rame uz rame. Iako je u blindiranom mercedesu sedeo i prevodilac, srpski predsednik se Putinu obraćao na ruskom.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu