Nastavlja se osipanje DSS-a, stranku napustili osnivači - iKragujevac


Politika

Demokratsku stranku Srbije napustila su još 22 dosadašnja člana, među kojima su i osnivači Predrag Protić, Bojana Aleksić, Miroslav Aleksić, Zoran Stojković i Zoran Šami.

Kako se navodi u saopštenju grupe osnivača, nekadašnjih stranačkih i državnih funkcionera DSS-a, na nedavno održanoj skupštini stranke novoizabrano rukovodstvo je najavilo promenu načela i dosadašnjeg Programa stranke.

"Mi, osnivači i nekadašnji stranački i državni funkcioneri DSS, smatramo da se temeljni principi na kojima smo preko 20 godina gradili stranku ne mogu olako menjati i prilagođavati dnevnoj politici. Nećemo odustati od ideala slobodne, vojno i politički neutralne, nacionalne i demokratske Srbije i zato napuštamo stranku od koje je nažalost ostalo samo ime", navodi se u saopštenju.

Na spisku članova koji napuštaju stranku osim Predraga Protića, osnivača i nekadašnjeg potpredsednika DSS-a, stranku su napustili i Bojana Aleksić, osnivač DSS, nekadašnji savezni i republički poslanik i pomoćnik ministra prosvete, Miroslav Aleksić, osnivač I nekadašnji savezni poslanik i pomoćnik saveznog ministra saobraćaja, Miloš Radulović, osnivač i nekadašnji protpredsednik DSS, nekadašnji savezni i republički poslanik i načelnik Rasinskog okruga.

Takođe iz stranke odlaze i Milan Radulović, ministar vera u vladi Vojislava Koštunice i nekadašnji savezni i republički poslanik, Zoran Stojković, osnivač DSS i ministar pravde u vladi Vojislava Koštunice, Zoran Šami, osnivač i nekadašnji potpredsednik DSS, nekadašnji predsednik Skupštine Srbije i Crne Gore i republički poslanik, Nikola Lazić, nekadašnji savezni i republički poslanik i međunarodni sekretar DSS, Miriam Stojković, osnivač i dugogodišnji član Glavnog odbora stranke, Dušan Budišin, osnivač i nekadašnji potpredsednik DSS, nekadašnji republički poslanik, Željko Tomić, osnivač i nekadašnji republički poslanik, Bora Gađanski, osnivač stranke i nekadašnji savezni poslanik.

Stranku napuštaju i Svetlana Stojanović, osnivač i nekadašnji potpredsednik DŠ i republički poslanik, Zorica Lalić, osnivač i dugogodišnji član Glavnog odbora, Vasilije Pavićević, osnivač i nekadašnji republički poslanik, Tomislav-Ćira Bogetić, osnivač i dugogodišnji predsednik beogradskog DŠ i nekadašnji savezni poslanik.

Takođe u DSS-u više neće biti ni Milan Dimitrijević, nekadašnji republički poslanik, Vekislav Janićijević, zamenik i pomoćnik ministra prosvete u vladi Vojislava Koštunice, Pavle Brković, nekadašnji predsednik Izvršnog odbora opštine Gornji Milanovac, Slobodan-Boban Đulić, nekadašnji član Glavnog odbora DSS, Milovan Jevtić-Jevta, nekadašnji funkcioner Gradskog odbora Novi Sad i Miroljub Lešnjak, poslanik u Skupštini Vojvodine, dodaje se u saopštenju.

Stranku je najpre pre nekoliko dana napustio osnivač i dugogodišnji lider stranke Vojislav Koštunica.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu