Čeda Verku: Ne treba nam poglavica, već plan - iKragujevac


Politika

Sastanku opozicionih partija koji bi sutra trebalo da bude održan u Kragujevcu na inicijativu LDP prisustvovaće predstavnici Demokratske stranke.

Kao potencijalni lider koalicije se predstavlja aktuelni kragujevački gradonačelnik Veroljub Stevanović, dok mu inicijator skupa, Čedomir Jovanović, indirektno poručuje da ovoj koaliciji nije potreban poglavica već dobar program. 

Iz Nove stranke, Nove demokratske stranke i LSV poručuju da poziv još nisu dobili. Gotovo svi ističu da nije važno ko je inicijator niti ko ih okuplja, već da je dobro da postoje inicijativa i jasan plan. Međutim, lider Nove stranke Zoran Živković već sada kaže da neće prisustvovati sastanku ukoliko bude pozvan, recimo, Boris Tadić.

Predsednik LDP Čedomir Jovanović takve uslove naziva kukavičlukom i traženjem izgovora i ističe da njega ne interesuje ko je koga šutnuo ispod stola, izbacio iz stranke ili iz vlasti. Demokrate navode da je cilj tog skupa da se vidi ima li opozicija kapaciteta i snage za zajedničko delovanje. Upitan da li je opoziciji potreban lider, Jovanović je rekao da poglavice nikome nisu potrebne, kao ni generali bez vojske.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu