Nije važno ko okuplja opoziciju, opozicija nema plan - iKragujevac


Politika

Lider Zajedno za Srbiju Dušan Petrović, ocenio je povodom više inicijativa za okupljanje opozicije da nije važno ko okuplja opoziciju već da postoji inicijativa i plan ali dosada, kako kaže, nije video ponudu neke suštinski nove politike.

Nije moguće praviti bilo kakvu novu, ozbiljnu političku strukturu ako pre toga nije definisana jasna unutrasnja i spoljna politika i postignuta saglasnost o tome, rekao je on u intervjuu Politici.

Petrović je dodao da je spreman da se odazove svakom pozivu na sastanak na kome bi se razgovaralo o novoj politici, iako smatra da "pozivari" ne nude nešto suštinski novo.

Petrović takođe smatra da nema nikakve razlike da li opoziciju okuplja Veroljub Stevanović ili Bojan Pajtić, već da je važna inicijativa i plan.

"Nisam video ponudu suštinski nove politike, ali to ne znači da se jedna takva ideja neće pojaviti u razgovorima. Bez definisanja jasne politike nema nikakve šanse da se stvori neka nova organizacija", ocenio je Petrović.

On je rekao i da je Veroljubu Stevanoviću, koji ga je pozvao na sastanak ovog meseca, rekao da će se rado odazvati i doći s jasno definisanom politikom.

"Zajedno za Srbiju se zalaže za ustavne promene, što je jedno od najvažnijih unutrašnjih pitanja, a one bi trebalo da omoguće regionalizaciju države, kako bi svi građani koji u njoj žive imali jednake šanse da se stvori neka nova organizacija", rekao je Petrović.

Na komentar da je i Bojan Pajtić počeo da objašnjava ideju o okupljanju, Petrović je odgovorio da je isto da li to čini on ili Stevanović, jer ne vidi potrebu da se utvrđuju posebne procedure kroz koje bi svako trebalo da dokazuje da li je opozicija ili podržava vlast.

"ZZS je u Skupštini Srbije glasao protiv izbora vlade, protiv usvajanja budžeta i to valjda jasno govori da smo u opoziciji", zaključio je Petrović za "Politiku".

Izvor: Politika

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu