Samardžić: Nisam kandidat za predsednika DSS - iKragujevac


Politika

Potpredsednik Demokratske stranke Srbije Slobodan Samardžić saopštio je danas da se neće kandidaovati za predsednika stranke i da očekuje da na stranačkoj skupštini, početkom oktobra bude više kandidata.

Samardžić nije mogao da kaže ko će biti kandidati koji će tražiti podršku skupštine stranke da zamene na mestu lidera DSS Vojslava Koštunicu, koji je, zbog loših rezulatata stranke podneo ostavku posle majskih izbora.

On je na konferenciji za novinare rekao i da je odlučio, posle dugog razmišljanja da ne prihvati kandidaturu za lidera DSS, a što je predložio, pre nekoliko meseci u ime kosovskog odbora DSS Marko Jakšić.

Prema njegovim rečima, tu odluku je doneo zbog obeveza na fakultetu gde ostvaruje egzistenciju, a za "vođenje stranke je potreban ceo čovek".

"Postoje kandidati za predsednika stranke...i oni će to i postati kada ih predlože opštinski odbori", rekao je Samardžić dodavši da je proces kandidovanja u toku i da se kompletan postupak odvija normalno i na vreme.

On je najavio i da će za desetak dana biti održana sednica Glavnog odbora DSS na kojoj će se razmatrati izmene statutua, a da potom, sledi i skupština stranke.

Posle Koštuničine ostavke strankom rukovodi Aleksandar Popović, koji je letos pismom obavestio stranačke organe da će tu funkciju obavljati do izbora novog predsednika.

Iz DSS je ranije najavljen oda će stranačka skupština, na kojoj će se birati predsednik, biti održana 4. oktobra.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu