Naprednjaci LDP-u: Izvinite što ništa loše nismo uradili - iKragujevac


Politika

Srpska napredna stranka ponovo je danas odbacila optužbe LDP da su aktivisti naprednjaka u Majdanpeku fizički napali pristalice te stranke, navodeći da se "izvinjavaju LDP-u što ništa loše nisu uradili".

"Srpska napredna stranka se izvinjava LDP-u što ništa loše nismo uradili, što ni za šta nismo krivi, i zato što su oni morali nešto da izmisle", navodi se u saopštenju naprednjaka.

Naime, LDP je saopštila da su funkcioneri i članovi SNS fizički napali aktiviste stranke u Majdanpeku, uoči lokalnih izbora 7. septembra, što je ta stranka negirala tražeći izvinjenje.

LDP je nakon toga saopštila da se "izvinjava naprednjacima što je napad na aktiviste LDP u noći između subote i nedelje predvodio Dejan Škorić, predsednik Opštinske izborne komisije, koja po zakonu mora biti neutralna tokom vršenja i sprovođenja izbornih radnji".

"Izvinjavamo se što je Dejan Škorić uništavao izborni materijal liste koju predvodi LDP "Okupljanje za Majdanpek i Porečje". Izvinjavamo se što su te noći na poziv naprednjaka bile prisutne osobe koje su u nadležnim službama evidentirane kao vršioci krvičnih dela", navodi LDP u saopštenju.

Napad su osudile i demokrate optuživši naprednjake da time "nastavljaju recept koji je već oprobala i razradila na svim lokalnim izborima koji su održani u prethodne dve godine", na šta im je SNS poručila da ih "ne iznenađuje još jedan pokušaj jeftinog sakupljanja političkih poena".

Ministarstvo unutrašnjih poslova je tokom dana saopštilo da na teritoriji policijske uprave Bor, koja obuhvata i opštinu Majdanpek, u prethodnih deset dana nije podneta nijedna krivična prijava ni pritužba u vezi sa lokalnim izborima, niti je prijavljen incident u vezi sa izborima ili političkim strankama.

U Majdanpeku će 7. septembra biti održani lokalni izbori na kojima će građani moći da biraju između sedam izbornih lista a LDP tvrdi da su "funkcioneri i članovi SNS predvođeni predsednikom Opštinske izborne komisije fizički napali aktiviste LDP koji su u Majdanpeku obavljali predizborne radnje".

Građani Majdanpeka 7. septembra biraju 31 odbornika u lokalnom parlamentu, jer je Vlada Srbije 30. maja raspustila je Skupštinu opštine i obrazovala Privremeni organ za obavljanje neodložnih poslova do konstituisanja novih nakon izbora.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu