Dosta je bilo: “Ne damo zemlju ispod žita!” - iKragujevac


Politika

Pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“ održaće u petak i subotu, 25. i 26. 07. 2014, u periodu od 18 do 22h u Kragujevcu javni skup pod sloganom „Ne damo zemlju ispod žita!“ protiv prodaje i davanja u zakup preko 10.000 hektara vojvođanskog zemljišta arapskoj firmi „Al Ravafed“. 

Prenosimo saopštenje press službe “Dosta je bilo – Saša Radulović” u celosti.

Naime, skandaloznom odlukom vlade Aleksandra Vučića odlučeno je da 3.700 hektara poljoprivrednog zemljišta u Bačkoj, sa sedam silosa, upravnim zgradama i skladištima koja su u vlasništvu 4 društvena poljoprivredna preduzeća u restrukturiranju (Bačka a.d. Sivac, Jadran a.d. Nova Gajdobra, Mladi Borac a.d. Sonta, Agrobačka a.d. Bač) bude prodato za 22 miliona evra, što je daleko niži iznos od njihove tržišne cene. Samo objekti na ovoj zemlji, koji prema podacima iz ličnih karata svih preduzeća u restrukturiranju imaju tržišnu vrednost od 4,5 miliiona evra, biće prodati po ceni koja je 20% niža od procenjene, a cena zemljišta, koje inače do sad nije bila na prodaju i za koje bi jaka preduzeća u opštini Kula platila i do 10.000 evra po hektaru, iznosiće manje od 6.000 evra po hektaru. Osim toga, preko 2.000 hektara zemljišta koje su na javnom nadmetanju dobili u zakup domaći poljoprivrednici po ceni od 400 evra po hektaru biće izuzeto iz postupka sledeće javne licitacije i dato arapskim investitorima po ceni od 250 evra po hektaru. Firma “Al Ravafed” od Ministarstva odbrane treba da dobije još 3.800 hektara zemljišta, što sve ukupno iznosi više od 10.000 hektara!

Pokret „Dosta je bilo“ i predsednik pokreta Saša Radulović pozivaju sve građane Kragujevca da se priključe javnom skupu i da direktno učestvuju u borbi protiv štetne politike Vlade Srbije i premijera Aleksandra Vučića.

Izvor: Press služba “Dosta je bilo – Saša Radulović”

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu