DS za odgovornu gradsku vlast - iKragujevac


Politika

Povodom aktuelnih dešavanja u Kragujevcu, GrO DS održao je konferenciju za medije sa ciljem upoznavanja javnosti sa stavovima Demokratske stranke kako ne bi bili dovođeni u zabludu saopštenjima predstavnika drugih stranaka.

Svesni odgovornosti koju Demokratska stranka ima u ovom trenutku, u Gradskom odboru DS formirali smo tim ljudi koji će se voditi principima baziranim na programu koji imamo za vođenje Kragujevca i zato pozivamo sve relevantne političke faktore na razgovore.

„Godinama unazad je budžet nerealan i netačan. Ono što mi tražimo je hitan rebalans kako bi prihodi i rashodi bili usklađeni, kao i to da se zna od koga, kome i za koje namene ide novac građana.

Novca ima jako malo i treba ga pametno iskoristiti, ne sa ciljem namirivanja stranačkih apetita kao što je do sada bio slučaj. Zbog toga već danas počinjemo razgovore i sa strankom u osnivanju Veroljuba Stevanovića i sa predstavnicima SNS.“ istakao je predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke, Dušan Obradović.

Odgovorna gradska uprava mora da uspostavi uravnoteženi budžet koji će voditi računa da istovremeno ima i razvojni i socijalni karakter.

Ne sme da se ponovi situacija od pre nekoliko dana da deca iz prihvatilišta nemaju hranu, a da se u istom trenutku ogromna svota novca prebacuje sportskim klubovima.

 

Izvor: GrO DS

Foto: GrO DS

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu