Gašić u Vranju uručio ključeve stanova pripadnicima MO i VS - iKragujevac


Politika

Sedam porodica aktivnih i penzionisanih pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije danas je u Vranju, u naselju Ogledna stanica, dobilo krov nad glavom.

Ministar odbrane Bratislav Gašić je, uručujući ključeve stanova u ulici Milentija Popovića 53, poručio da imovina Vojske Srbije treba da se vrati njenim pripadnicima kako bi se na taj način rešilo njihovo stambeno pitanje.

"Hoćemo imovinu vojske da vratimo vojsci jer 20 godina se o tome nije vodilo računa u Srbiji. Davana je imovina, prolazile su godine, a vojska za uzvrat nije dobijala ništa", rekao je Gašić.

Gašić je dodao i da će pripadnicima MO i VS svake nedelje biti uručivani ključevi stanova, u Pirotu krajem nedelje, konstatujući da se rešenjem stambenog pitanja smanjuju izdaci u budžetu tog ministarstva koji se izdvajaju za zakup stanova, putnih troškova, i odvojenog života pripadnicima odbrane.

Osim kroz direktnu dodelu stanova pripadnici MO i VS pitanje krova nad glavom rešavaju i uzimanjem kredita za šta je Vojska Srbije do kraja godine obezbedila dodatnih 150 miliona dinara, objasnio je Gašić.

"Veliki broj pripadnika dobija kredite iz našeg fonda da bi kupili stanove, napravili kuće, tako da nije samo da dobijaju od države besplatno stanove, iako ih zaslužuju. Vojska Srbije je za drugih šest meseci 2014. opredelila dodatnih 150 miliona dinara da možemo preko našeg fonda izađemo u susret našim pripadnicima i omogućimo im uzimanje kredita", rekao je Gašić.

Stariji vodnik prve klase Boban Zlatanović iz garnizona u Vranju jedan je od pripadnika Vojske Srbije kojem je ministar odbrane uručio ključ od stana.

"Konačno posle 20 godina čekanja i rada u raznim garnizonima u Srbiji dobili smo stan. Moja porodica i ja smo presrećni jer smo 20 godina bili podstanari, što od danas više nismo zahvaljujući Vojsci Srbije. Presrećni smo", rekao je Zlatanović.

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije ustupili su lokalnoj samoupravi u Vranju dva vojna kompleksa - "Bunuševac 4" i "Bunuševac 5", za šta su za uzvrat dobijena 22 stana u naselju Ogledna stanica za pripadnike tog ministarstva.

Nakon današnje predaje sedam stanova, preostalih 15 biće uručeno do polovine avgusta ove godine.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane preostali dug gradske uprave Vranje za ustupanje dva vojna kompleksa iznosi 1,2 miliona evra, i još nije određeno na koji način i tempom će on biti realizovan.

{jathumbnail off}

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu